Galatasaray 3-1 Gaziantepspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 3-1 Gaziantepspor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 19:05

Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Gaziantepspor'u, Olcan Adın, Sinan Gümüş ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Gaziantespor'un tek sayısı ise Habibou'dan geldi.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom Arena 
Hakemler: Süleyman Abay, Emin Yıldırım, Gökmen Olgaç 
Galatasaray: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Olcan Adın, Donk, Selçuk İnan (Dk. 85 Bilal Kısa), Umut Bulut (Dk. 65 Yasin Öztekin), Sneijder, Sinan Gümüş (Dk. 81 Sabri Sarıoğlu), Burak Yılmaz 
Gaziantepspor: Alperen Uysal, Barış Yardımcı, Hakan Çinemre, Elyasa Süme, De Oliveira, Larsson, Erdem Şen (Dk. 79 Muhamed İldiz), Chibuike, Pacheco (Dk. 46 Abdülkadir Kayalı), Putsila (Dk. 58 Orkan Çınar), Bezannier 
Goller: Dk. 20 Olcan Adın, Dk. 25 Sinan Gümüş, Dk. 57 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 75 Bezannier (Gaziantepspor) 
Sarı kartlar: Dk. 6 Donk (Galatasaray), Dk. 12 Putsila, Dk. 60 Elyasa Süme, Dk. 78 Barış Yardımcı (Gaziantepspor) 

Galatasaray 3-1 Gaziantepspor

İŞTE MAÇIN GOLLERİ
20. dakikada Galatasaray öne geçti. Orta sahadan çalımlarla rakip ceza sahası önüne kadar gelen Olcan Adın, şık bir vuruşla topu sol üst köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0 
25. dakikada soldan Umut Bulut'un pasında topu önüne alan Sinan Gümüş, ceza sahası önünde yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 2-0 yaptı. 
57. dakikada sağdan Selçuk İnan'ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde Umut Bulut'un müdahale ettiği top, kale önünde Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Bu oyuncu yakın mesafeden topuğuyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0 
75. dakikada Bezannier'in pasında gelişine Abdülkadir Kayalı'nın yaptığı vuruşta, top kaleci Muslera'dan döndü. Pozisyonu takip eden Bezannier, kale önünde meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1.
Galatasaray 3-1 Gaziantepspor
ELYASA'NIN BÜYÜK ŞANSSIZLIĞI
Gaziantepspor'da Elyasa Süme ve De Oliveira, maçın son bölümlerinde kafa kafa çarpıştı. Karşılaşmanın 81. dakikasında gelişen Galatasaray atağında hava topuna çıkan iki oyuncu, birbirleriyle çarpışarak yerde kaldı. Burnuna sert darbe alan Elyasa Süme, meydana gelen kanama nedeniyle direkt olarak soyunma odasına giderken, De Oliveira ise kafasına yapılan bandajın ardından oyuna devam etti. Maçtaki 3 oyuncu değişikliğini de yapmış olan Gaziantepspor, Elyasa Süme'nin sakatlığı sonrası son dakikaları 10 kişiyle tamamlamak durumunda kaldı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA DÖRT EKSİK
Galatasaray'da sakatlıkları süren 4 oyuncu, Gaziantepspor maçı kadrosunda yer alamadı. Tedavileri devam eden Semih Kaya, Jason Denayer ve Hamit Altıntop ile Almanya'dan henüz dönmeyen Lukas Podolski, forma giyemedi.

Haberin Devamı

GAZİANTEPSPOR KALESİNDE BİR GALATASARAYLI!
Gaziantepspor'un sezon başında Galatasaray'dan kiraladığı genç file bekçisi Alperen Uysal, maça ilk 11'de başladı. Sarı-kırmızılı kulübün sözleşmesini 2016-2017 sezonu sonuna kadar uzatıp, Gaziantepspor'a kiralık olarak verdiği oyuncu, bonservisini elinde bulunduran takımına karşı görev yaptı.

TERÖR OLAYLARINA TEPKİ
Galatasaray taraftarları, karşılaşma öncesi terör olaylarına tepki gösterdi. Maçın başlamasından hemen önce tüm tribünlerde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atıldı.

 

TOPÇU: İKİ TANE KOPYA GOL YEMEK BENİ ÇOK ÜZDÜ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Galatasaray karşısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi. Özellikle defansif anlamda beklentilerinin altında bir performans sergilediklerini kaydederek, "Bazı bölgelerde daha iyi olmak durumundayız. İki tane kopya gol yemek beni çok üzdü" dedi. Galatasaray'ın kazanmayı daha çok istediğini aktaran Mutlu Topçu, "İyi başladılar ve skor ürettiler. Son 22 günde 7 maç oynadık ve kadroda da değişiklikler yapmak durumunda kaldık. Ligde daha iyi işler yapmak zorundayız. Daha fazla üretken olmalıyız. Çok çalışmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray 3-1 Gaziantepspor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!