Galatasaray 1-1 CFR Cluj

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 1-1 CFR Cluj
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:02

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda varolma maçına çıkan Galatasaray, üçüncü maçında ağırladığı CFR Cluj ile 1-1 berabere kaldı ve gruptan çıkma şansını zora soktu. Maç öncesi ve sırasında yağan yoğun yağmur zemini oldukça kötü etkilerken futbolcular maç boyunca top sürmekte ve ayakta durmakta zorlandı. Sarı kırmızılı ekip 35.dakikada Melo'nun kullandığı penaltı vuruşundan da yararlanamadı. Galatasaray gruptaki ilk puanını alırken ilk golünü de atmış oldu. Karşılaşmada sakatlanan Melo stadı bastonla, Elmander ise tekerlekli sandalye ile terk etti. Maç sonu kulübün resmi internet sitesinden sakatlıklar ile ilgili şu açıklama yapıldı: "Johan Elmander'in sağ uyluk arka biceps kasında totale yakın ileri derecede yırtık, Felipe Melo'nun ise sağ ayak bileğinde dış yan bağ yaralanması tespit edilmiştir. Her iki oyuncunun tedavilerine hemen başlanmıştır."

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü 76. dakikada oyuna sonradan giren Burak Yılmaz kaydetti. Ayrıca bu gol Burak Yılmaz'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golü oldu. Konuk ekip CFR Cluj'un tek golünü ise 20. dakikada Dany kendi kalesine attı.

Galatasaray'ın Cluj maçında yaşadığı puan kaybının en önemli nedeni nedir?
Zemin
Futbolcuların formsuzluğu
Taktiksel hatalar
Teknik direktör tercihleri
Diğer...

Sarı kırmızılılar Felipe Melo ile 35. dakikada bir penaltı vuruşundan da yararlanamadı. Ekibimiz Galatasaray tüm maç boyunca tek kale mücadele etse de yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR / Adem Kabayel ve Semih Bahadır'ın objektifinden...

Haberin Devamı

CİMBOM ŞEYTANIN BACAĞINI KIRAMADI

ELMANDER KANLAR İÇİNDE KALDI

Rakip CFR Cluj'da Aguirregaray, 28. dakikada Selçuk İnan'a yaptığı faul sonrasında maçtaki ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Öte yandan Felipe Melo, Cluj maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Daha önce oynanan Manchester United ve Braga maçlarında da sarı kart gören Brezilyalı oyuncu, maçın 31. dakikasında gördüğü kartla Cluj ile yapılacak ikinci maçta oyama şansını yitirdi.

Sarı kırmızılılar gruptaki bir sonraki maçını 7 Kasım tarihinde deplasmanda yine CFR Cluj ile yapacak. 20 Kasım'da sahasında Manchester United'ı konuk edecek olan Galatasaray, gruptaki son maçını 5 Aralık'ta Sporting Braga deplasmanında oynayacak.

MAÇTAN NOTLAR

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Paolo Tagliavento, Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (İtalya)
Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 68 Sabri Sarıoğlu), Dany, Semih Kaya, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 39 Burak Yılmaz), Selçuk İnan, Melo, Amrabat, Umut Bulut, Elmander (Dk. 42 Emre Çolak)
Cluj: Felgueiras, Sepsi (Dk. 53 Rada), Cadu, Piccolo, Pinto, Alberto, Aguirregaray, Godemeche, Camora, Bastos (Dk. 72 Nicoara), Kapetanos (Dk. 78 Mureşan)
Goller: Dk. 19 Dany (Kendi kalesine) (Cluj), Dk. 77 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 28 Aguirregaray (Cluj)
Sarı kartlar: Dk. 14 Umut Bulut, Dk. 25 Amrabat, Dk. 31 Melo, Dk. 73 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Dk. 37 Bastos (Cluj)

PUAN DURUMU

Hürriyet


Maç yoğun yağış altında başladı

Galatasaray-Cluj karşılaşması, İstanbul'daki hava koşulları nedeniyle yoğun yağmur altında başladı. Maçtan yaklaşık 3 saat önce başlayan ve zaman zaman sağanak şeklinde devam eden yağış, saha zeminini oldukça ağırlaştırdı. Mücadelenin başlamasına kısa süre kala görevliler, su birikintisi oluşan bölgeleri temizlemeye çalıştı

Haberin Devamı

ELMANDER’i BATAKLIK YUTTU

Yağmurla ağırlaşan saha İsveçli’nin sakatlanmasına neden oldu  Bir pozisyonda kayarak müdahale etmek isterken bozuk zeminin etkisiyle yerde kalan golcü futbolcunun sakatlığı ciddi gibi görünüyor.  ŞAMPİYONLAR Ligi’ndeki üçüncü maçında Cluj ile karşılaşan G.Saray, 2 puanın dışında Elmander’i de kaybetti. İlk yarıda önce kaşının yarılması ile kanlar içinde kalan İsveçli golcü, 42. dakikada ise sakatlandı. Rakibine kayarak pres yapmak isterken yağmurla bozulan zeminin de etkisi ile yerde kalan Elmander devam edemedi. Sahayı sedye ile terk eden yıldız futbolcunun yerine Emre girdi. Ancak dahaönce Hamit de çıktığından G.Saray henüz 42. dakikada 2 değişiklik hakkını kullanmış oldu.

Haberin Devamı

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE GİTTİ

APAR topar hastaneye götürülen İsveçli futbolcunun sağ üst adalesinde yırtılma şüphesinin olduğu, kesin durumunun çekilecek MR sonucu belli olacağı bildirildi. Ancak Johan Elmander’in kontrole giderken yürüyememesi ve tekerlekli sandalye ile taşınması sarı kırmızılıları korkuttu.  Eğer Elmander’de yırtığa rastlanırsa yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak. Bu arada Melo da sakatlıklardan payını aldı. 90 dakikayı güçlükle tamamlayan Brezilyalı futbolcu stadı bastonla terk etti.

Avrupa’da zevk, bizde dert

Elmander’in sakatlığına neden olan zemini eleştiren Terim, “Avrupa’da zevk olan yağmurlu sahalar, bizde dert oldu. Avrupa’da her yerde yağmur yağıyor. Seyredin hiçbir şey yok. Bizde ilk kez yağmur yağıyor, rezalet bir ortam” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir ceza eksikti

SAKATLIKLARLA morali bozulan G.Saray’da Felipe Melo’nun cezalı duruma düşmesi de keyifleri kaçırdı. Brezilyalı dün gördüğü sarı kart sonucu sakatlığı önemli olmasa bile Cluj ile Romanya’da yapılacak maçta oynayamayacak.

Sabri siftah yaptı

İKİNCİ yarıda oyuna giren Sabri Sarıoğlu, bu sezon Galatasaray’daki ilk resmi maçına çıktı. Deneyimli futbolcu, 68. dakikada Eboue’nin yerine görev aldı ve hırslı oyunu ile takımı ateşlemeye çalıştı.

Selçuk ilk defa protesto edildi

Bir korner sırasında topu defanstaki Eboue’ye atan yıldız futbolcu tribünlerin ıslıkları ile karşılaştı.  DÜN geceki maçta G.Saray’ın yıldız futbolcusu Selçuk İnan ve Eboue’ye tribünler ilk kez tepki gösterdi. İlk 45 dakikada işler ters gidip Galatasaray 10 kişi kalan Cluj önünde beraberlik golünü bir türlü bulamayınca taraftarın sinir kat sayısı tavan yaptı. 44. dakikada kullanılan kornerde Selçuk pas verecek arkadaşını bulamayıp topu savunmadaki Eboue’ye atarak geri pas yapınca şimşekleri üstüne çekti.

Haberin Devamı

“Ne yapayım” dedi

Sarı kırmızılı taraftarlar, Selçuk’u bu tercihi nedeniyle ıslıkla protesto etti. Bu tepki üzerine yıldız futbolcu da dönüp ellerini açarak “Ne yapayım? Nereye atacağım?” diye karşılık verdi.
Bu pozisyondan saniyeler sonra da bu kez Eboue pas vermek yerine topu uzaktan kaleye vurunca seyircinin tepkisine maruz kaldı.

Bandı taktı

SAHAYA kaptan olarak çıkan Selçuk İnan, kolunda UEFA’nın “Irkçılığa karşı birlik” mesajını taşıdı. Milli takımda tartışma konusu olan sakatlığının ardından ilk kez oynayan kaptan etkili olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!