Galatasaray 1 - 0 RWS Brusselles

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 1 - 0 RWS Brusselles
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 18:58

Galatasaray, Belçika 2. lig ekiplerinden White Star Bruxelles ile yaptığı hazırlık karşılaşmasını 81. dakikada Amrabat'ın ayağından gelen gol ile 1-0 kazandı. Karşılaşmanın son dakikalarında oyundan alınan Burak ile gurbetçi taraftarlar arasında gerilim yaşandı. Maçta net gol pozisyonlarından yararlanamayan Burak'a bazı taraftarların sözlü tacizde bulunduğu görüldü. Burak'ın bu taraftarlara doğru yönelmesiyle başlayan gerilim Galatasaraylı diğer oyuncular ve özel güvenliğin araya girmesiyle son buldu.

Haberin Devamı

Emre Can, Olcan ve Yasin gibi yeni isimlerle maça başlayan sarı kırmızılılar Olcan ve Burak'la rakip kalede pozisyonlar yakalasa da ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İlk yarıda Galatasaraylı taraftarların tribünlerde yaktıkları meşaleleri sahaya atmaları sonrasında oyun yaklaşık 3 dakika durdu.

Karşılaşmanın 2. yarısında ise Galatasaray Burak'la net pozisyonlara girse de bu pozisyonlardan sonuç alamadı. 59'da Sneijder'in girmesiyle oyuna ağırlığını koyan sarı kırmızılılar golü de bu oyuncunun asistinde Amrabat ile buldu.


BURAK TARAFTARLARLA TARTIŞTI
Galatasaray taraftarının bir pozisyon sonrasında kendisini ıslıkladığı Burak Yılmaz, oyundan çıkarken ise sarı kırmızılı bir taraftarla tartıştı. 87. dakikada Prandelli tarafından oyundan alınan Burak Yılmaz yedek kulübesi yerine teknik heyetten izin alıp soyunma odasına gitmek için hareketlendi. Ancak Burak Yılmaz, tribünde kendisine bir Galatasaray taraftarının laf atması üzerine sinirlendi ve bu kişinin bir anda üzerine büyük bir öfke ile yürüdü.

Burak Yılmaz kendisine sözlü tacizde bulunan Galatasaray taraftarının üzerine yürüyüp tartıştı ve el kol hareketleri ile tartışma bir anda büyüdü. Ancak araya hemen sahadaki arkadaşları girdi ve Selçuk İnan ile birlikte diğer takım arkadaşları golcü futbolcuyu olay yerinden uzaklaştırdı. Galatasaray tribünlerindeki büyük bir çoğunluk da Burak Yılmaz tezahüratları ile golcü oyuncuya destek verdi.

Haberin Devamı


GALATASARAY: Muslera - Emre Can - Chedjou - Semih - Telles - Hamit - Selçuk - Melo - Yasin - Olcan - Burak


MAÇIN AYRINTILARI


-Karşılaşmada son düdük geldi. Galatasaray özel maçta rakibini Amrabat'ın golüyle 1-0 mağlup etti.
-Maçın bitmesine dakikalar kala karşılaşmada ilginç olaylar yaşanıyor. İki tane yüzde yüz gol fırsatını değerlendiremeyen Burak oyundan çıkarken taraftarların tepkjisiyle karşılaştı. Bunun üzerine tribünlere yönelen Burak ile taraftarlar arasında gerilim yaşandı. Gerilim üzerine o bölgeye Galatasaray'ın diğer oyuncuları Selçuk, Emre, Chedjou ve Melo'da koştu. Oyuncular ile taraftarlar arasında gerilim yaşandığı görüldü. Bu esnada özel güvenlik görevlileri de bölgeye gelerek yaşanan gerilimi yatıştırmaya çalıştı.
-GOOLLLL.. 81'de Sneijder pasını çıkardı Amrabat sol çaprazdan içeri girdi ve golünü attı.
-79'da Burak kaleci ile karşı karşıya pozisyonda geç kalınca kaleci erken davrandı ve topu bloke etmeyi başardı.
-73'de Furkan sağdan yüklendi ve bomboş durumdaki Burak'a pasını çıkardı. Bu oyuncu müsait pozisyonda topu dışarı attı.
-59'da Hamit oyundan çıkarken yerine Sneijder girdi.
-Karşılaşmada 2. yarı başladı.
-Karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geliyor.
-Saha içine atılan meşalalerin temizlenmesi sonrasında maç kaldığı yerden devam ediyor.
-35. dakikada Galatasaray taraftarlarının yaktıkları meşaleleri sahaya atması sonucu maça ara veriliyor.
-28'de sol çaprazdan ve ceza sahası dışından Burak sert vurdu top üstten auta çıktı.
-16'da Galatasaray'ın kazandığı serbest atışta topun başına Olcan geçti. Kaleyi sağ çaprazdan gören pozisyonda Olcan'ın vuruşu az farkla üstten auta çıktı.
-Hakemin ilk düdüğü ile mücadele başladı.
-Mücadele öncesi 17 Ağustos 1999 yılındaki depremde hayatını kaybedenler ve Süleyman Seba için saygı duruşu gerçekleştirildi.


Belçika’da sevgi seli
Galatasaray’ın Süper Kupa finali öncesinde Belçika’da oynadığı hazırlık maçında sarı kırmızılı taraftarlar tribünleri doldurdu. Belçika’ya yakın ülkelerden Brüksel’e akın eden gurbetçi taraftarlar Galatasaraylı oyunculara yoğun sevgi seli gösterdi ve maç öncesinde sarı kırmızılı futbolcuları tek tek tribünlere çağırdılar.


Santrayı Aysal yaptı
Belçika - Türkiye ticari ilişkilerinin 50. yıl dönümü kapsamında oynanan hazırlık maçında santrayı Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye'nin Belçika Konsolosu ve White Star Kulübü başkanı birlikte yaptı. 90 dakika öncesinde Ünal Aysal sahaya inerek taraftarı selamladı. Ardından Belçika hükümenin daveti üzerine gerçekleşen maçta santrayı Belçika konsolosu ile Başkan Ünal Aysal yaptı.


Telles 13’ün uğuruna inanıyor!
Galatasaray’a geçtiğimiz yıl Ocak ayında imza atan ve geçen sezon 15 numaralı forma ile mücadele eden Alex Telles değişime gitti. Brezilyalı sol bek 15 yerine önümüzdeki sezon 13 numaralı forma numarası ile mücadele edecek.


Seba ve 17 Ağustos için saygı duruşu
Karşılaşma öncesinde Süleyman Seba ve 17 Ağustos 1999 deprem felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!