Galatasaray 1-0 Manisaspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 1-0 Manisaspor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 00:00

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Manisaspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Türk Telekom Arena Stadı'nda Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 64. dakikada Selçuk İnan frikikten kaydetti.   

Manisasporlu Yiğit İncedemir, 68. dakikada gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı.

2001-2002 sezonunun ardından ilk kez ligin ilk yarısını lider tamamlayan sarı-kırmızılı takım, bu galibiyetle en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde, topladığı 37 puanla ligin ilk yarısını zirvede tamamlamış oldu. Manisaspor ise 24 puanda kaldı.

Galatasaray ligin ikinci yarısının ilk maçında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek. Manisaspor ise deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak.

TERİM: 1-2 TRANSFER YAPACAĞIZ

ÖZDEŞ: FUTBOLUMUZDAN ÇOK MEMNUNUM

MAÇTAN KARELER - Adem Kabayel, Emre Oktay ve Semih Bahadır'ın objektifinden 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb653ef018fbb8f8be63a0

Cevad Prekazi unutulmadı

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da yaptığı iç saha maçlarında gerçekleştirilen “Galatasaray efsanelerini anıyor” organizasyonunun Manissapor maçı öncesi konuğu, sarı-kırmızılı ekibin yakın tarihine adını yazdıran isimlerden Cevad Prekazi oldu. Karşılaşma öncesi taraftarların karşısına çıkarılan Cevad Prekazi'ye, sarı-kırmızılı eski yönetici Ergun Gürsoy tarafından bir plaket takdim edilirken, Prekazi daha sonra tribünleri gezerek taraftarları selamladı. Sarı-kırmızılı takımda 1985 yılından 1991 yılına kadar 6 sezon top koşturan ve iki kez (1986-87 ile 1987-88) lig şampiyonluğu yaşayan Cevap Prekazi, 1988-89 Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde serbest vuruştan Monaco'ya yaklaşık 40 metreden attığı golle akıllara kazınmıştı.

Selçuk'tan şık frikik golü

Sarı-kırmızılı futbolcu Selçuk İnan, Manisaspor ağlarına frikik vuruşundan gönderdiği şık golle tribünleri ayağa kaldırdı. Ceza sahası dışında sol çaprazdan kullandığı frikik vuruşunda, topu barajın üzerinden geçirerek köşeden filelerle buluşturan Selçuk, takımını 1-0 öne geçirirken, Türk Telekom Arena'da tribünlerden de büyük alkış aldı. Selçuk, deplasmanda Trabzonspor'la yapılan maçta da bir frikik golüne imza atmıştı.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI 

Melo cezalı duruma düştü

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, Manisaspor karşısında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü. Maçın 57. dakikasında kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle topu tribüne vurarak tepki gösteren Melo, hakem Özgür Yankaya'dan sarı kart gördü ve bu sezondaki 4. sarı kartını aldı. Felipe Melo, sezonun ikinci yarısındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında takımdaki yerini alamayacak.

Yiğit sakatlandı, Manisaspor durmadı

Karşılaşmanın 50. dakikasında Manisasporlu Yiğit İncedemir sakatlanarak yerde kalırken, Galatasaraylı oyuncuların hemen tedavi yapılması için duraksadıkları anda Manissapor takımı atağa kalktı. Sarı-kırmızılıların oyunu bırakmasını fırsata çevirmek isteyen Manisaspor'da Ahmet İlhan Özek, defansın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı ve şutunda Muslera son anda topu tokatlayarak kornere çeldi. Yaşanan durum nedeniyle sarı-kırmızılı futbolcular Manisasporlulara tepki gösterdiler. Yiğit'in tedavisinin ardından ise Manisaspor kornerde topu Galatasaraylılara vererek durumu telafi etti.

Haberin Devamı

Kalecilerin gecesi

Galatasaray-Manisaspor karşılaşmasında her iki takımın da kalecileri karşılaşmaya damga vurdu. Sarı-kırmızılı kaleci Fernando Muslera, yaptığı kritik kurtarışlarla kalesinde gole izin vermezken, konuk ekipte ise İlker Avcıbay, Galatasaray ataklarına karşı başarılı bir mücadele sergileyerek farkı önleyen isim oldu.

Yiğit İncedemir, 7 dakikada kızardı

Manisasporlu futbolcu Yiğit İncedemir, 7 dakika içinde iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın 61. dakikasında ilk sarı kartını gören Yiğit İncedemir, 68. dakikada hakem Özgür Yankaya'dan bir kez daha sarı kart görerek, kırmızı kartla oyundan atıldı.

Manisaspor, 8 maç sonra deplasmanda yenildi

Haberin Devamı

Galatasaray'a Türk Telekom Arena'da mağlup olmaktan kurtulamayan Manisaspor, deplasmanda 8 maç sonra yenildi. Ligin 2. haftasında Orduspor'a rakip sahada 1-0 yenilen ve ardından 7 deplasman maçında 2 galibiyet ve 5 beraberlik alan konuk ekip, rakip sahadaki 8. maçında yenilmezlik serisini kaybetmiş oldu. Ayrıca, Galatasaray yenilgisiyle üst üste 5. maçını da kazanamayan Manisaspor, son 5 haftada 13 puan kaybetti.

Sabri’siz çıkılan 7 maçı kazandılar

G.SARAY, bu sezon Sabri’nin  forma giymediği 7 maçı da kazandı. Son 6 haftada sakatlığı,  9.haftada ise kırmızı kart cezası nedeniyle oynamayan Sabri’nin yokluğu işe yaradı. G.Saray, 9. haftada Kayseri’yi 2-0 yenerken son 6 haftada üst üste 6 galibiyet alıp lider oldu. G.Saray’ın bu 7 maçta atılan gol, isabetli şut yüzdesi ve gol pozisyonu ortalamasında Sabri’nin oynamadığı maçlara göre artış sağlandı.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Özgür Yankaya, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Servet Çetin, Hakan Balta, Kazım Kazım (Dk. 86 Ayhan Akman), Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 57 Engin Baytar), Elmander, Baros (Dk. 67 Riera)
Manisaspor: İlker Avcıbay, Akaminko, Dixon, Hüseyin Tok, Klukowski, Yiğit Gökoğlan (Dk. 71 Bekir Yılmaz), Yiğit İncedemir, Mehmet Güven (Dk. 66 Murat Erdoğan), Nizamettin Çalışkan, Simpson (Dk. 46 Ahmet Özek), İsaac
Gol: Dk. 64 Selçuk İnan (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 68 Yiğit İncedemir (Manisaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 20 Simpson, Dk. 39 Klukowski (Manisaspor), Dk. 27 Ujfalusi, Dk. 57 Melo (Galatasaray)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!