Gala gibi şampiyonluk maçı

Güncelleme Tarihi:

Gala gibi şampiyonluk maçı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Las Vegas'taki Mandalay Bay Oteli'nin 12 bin kişilik arenası, önceki gün dev bir boks maçına sahne oldu. Porto Rikolu Trinidad, ‘‘Yenilmez’’ unvanı taşıyan ABD'li boksör Oscar De La Hoya'yla karşılaştı ve bir efsaneye son verdi. Trinidad'ın orta siklet boks şampiyonu olduğu maç, bir Hollywood filminin galasını andırıyordu. Eğlence ve spor dünyasından çok sayıda ünlü salondaydı. Aşırı talep nedeniyle 1500 dolarlık maç biletleri, karaborsada 7 bin dolardan satıldı.

Günlerdir heyecanla beklenen Dünya Orta Siklet Boks Şampiyonluğu maçı, Porto Rikolu Felix Trinidad'ın zaferiyle sonuçlandı. Meksika asıllı Amerikalı boksör Oscar De La Hoya, 12'inci raundda hakem kararıyla maçı kaybetti. Son üç raundda rakibini bunaltıp köşeye sıkıştıran Trinidad, Uluslararası Boks Federasyonu Şampiyonluğu unvanına Dünya Boks Konseyi Şampiyonluğu'nu da ekledi. Trinidad'ın zaferi, Porto Riko'da büyük sevinç yarattı. Başkent San Jose'de yaşanan bayram havası, dün sabah saatlerine kadar sürdü.

Ancak maddi açıdan karşılaşmanın galibi, bugüne kadar önüne çıkan bütün rakiplerini deviren Oscar De La Hoya oldu. Bahislerde önde giden De La Hoya'nın aldığı 15 milyon dolara karşılık, Trinidad ve babası 10.5 milyon dolarlık gelir elde ettiler. Trinidad'ın menajerliğini yapan Don King, daha fazla para kazanmak için, De La Hoya'yla ikinci bir maç istediklerini söyledi.

Her ikisi de 26 yaşında olan 66 kiloluk boksörler, Las Vegas'taki dev maça namağlup olarak çıktılar. Ancak Trinidad, 36'ıncı maçını da kazanarak ringden yine zaferle inerken De La Hoya, 31'inci maçında ilk kez yenilgiyi tatmış oldu.

De La Hoya'nın hakemlerin çoğunluk kararıyla yenilmesi, salonu dolduranların büyük çoğunluğu için sürpriz oldu. Son üç raunda kadar karşılaşma boyunca daha aktif görünen taraf De La Hoya'ydı. Maç boyunca iki boksör de yere düşmedi, ciddi bir yaralanma da meydana gelmedi.

Eğlence ve spor dünyasının ünlü isimleri de adeta bir opera galasını izler gibi şık kıyafetler içinde maçı izlediler. Maçı izlemeye gelen ünlüler arasında beraberlikleriyle sürpriz yaratan taze aşıklar özellikle dikkat çekti. Sevgili olduklarını açıklayan tenis yıldızı Steffi Graf ile bu yıl Amerika Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan Andre Agassi, ilk kez birlikte göründüler. Agassi ve Graf, maç salonuna el ele geldiler. Bir süredir birlikte olan ve evlenmeyi düşünen Michael Douglas ile Catherine Zeta Jones da maçı izleyen çiftledr arasındaydı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!