G.Saray'ın kritik sınavı

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayın kritik sınavı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 12:17

Galatasaray Cafe Crown, evinde GasTerra Flames ile oynayacağı Avrupa Kupası mücadelesini kazanarak bir üst tura çıkmayı garantilemek istiyor.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı takım, ULEB Avrupa Kupası E Grubu 5. maçında yarın akşam Hollanda temsilcisi GasTerra Flames ile saat 20.00'da Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşı karşıya gelecek. Galatasaray Cafe Crown, Eurocup E Grubu'ndaki ilk dört maçından üç galibiyet çıkararak bir üst tura yükselme yolunda büyük avantaj yakaladı. Grup maçlarına Hollanda deplasmanındaki 66-65'lik GasTerra Flames galibiyetiyle başlayan temsilcimiz, daha sonra iç sahada NGC Bennet Cantu ve Panellinios önünde kazanmayı başardı.

Oktay Mahmuti'nin takımı, ikinci maç haftasında İtalya temsilcisi NGC Bennet Cantu'yu evinde ağırladı. Rakibi karşısında kontrolü elinde bulunduran Galatasaray Cafe Crown, mücadeleden 76-57'lik skorla galip ayrıldı. Sarı Kırmızılılar, bir sonraki maç gününde grubun seribaşı takımı Panellinios'u konuk etti. Yunanistan temsilcisi önünde savunmasıyla sonuca giden Galatasaray, maç boyunca 25 top kaybına zorladığı rakibini 79-53 yenmeyi bildi.

Haberin Devamı

Galatasaray Cafe Crown, sezon başından bu yana Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı tüm maçları kazanmayı başardı. Sezona Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki Spartak St. Petersburg (69-58) galibiyetiyle başlayan temsilcimiz, Eurocup ve Beko Basketbol Ligi'ndeki toplam altı karşılaşmanın sonunda sürekli kazanan tarafta yer aldı.

Galatasaray Cafe Crown, bu altı karşılaşmada rakiplerini ortalama 59,5 sayıyla sınırladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçları ortalama 17,6 sayı farkla kazanan Sarı Kırmızılılar, hücumda ise 77,1 sayılık bir ortalama yakaladı. Oktay Mahmuti'nin öğrencileri, Eurocup'taki iki müsabakada da konuklarını 60 sayının altında tutmayı başardı.

Panellinios deplasmanından ise 66-62'lik skorla mağlup dönen Galatasaray Cafe Crown, GasTerra Flames karşısında kazanması hâlinde, bir üst tura yükselmeyi garantileyecek.

FEB Eredivisie'de tarihindeki üçüncü (1981-82 ve 1993-94) şampiyonluğuna 2009-10 sezonunda ulaşan GasTerra Flames, yeni sezon öncesinde Turkish Airlines Euroleague gruplarında yer almak için ön eleme turunda mücadele etti. Ancak henüz ilk turda Rusya'nın UNICS Kazan takımı ile eşleşen Hollanda temsilcisi, rakibine 84-72 ve 78-63'lük skorlarla mağlup olarak Eurocup gruplarına geçiş yapmak durumunda kaldı.

Haberin Devamı

GasTerra Flames, 2010-11 FEB Eredivisie sezonuna iyi bir başlangıç yaptı. Bir önceki yılda normal sezonu 33-3 ile kapatan rakip takım, yeni sezondaki ilk 13 maçında da sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Son şampiyon, ilk yenilgisine ise iki hafta önce Eiffel Towers karşısında 74-59'luk skorun ardından uğradı. Flames, bu mağlubiyet sonrasında oynadığı iki maçı (ABC Amsterdam 80-59, Landstede 80-60) kazanarak liderliğini sürdürmeyi bildi.

ULEB Avrupa Kupası E Grubu'na evindeki Galatasaray Cafe Crown mağlubiyetiyle (66-65) başlayan GasTerra Flames, ikinci maçında da Yunanistan'da Panellinios'a 68-51 kaybetti. Antrenörlüğünü Marco van den Berg'in yaptığı Hollanda temsilcisi, gruptaki üçüncü müsabakasında ise İtalya takımı NGC Bennet Cantu'yu iç sahada 80-74 ile geçerek iddiasını sürdürdü. Ancak GasTerra Flames, dördüncü maç haftasında İtalya deplasmanında -henüz ilk çeyrekte 27-9 geri düştüğü karşılaşmada- rakibine 81-54'lük skorla yenildi.

Haberin Devamı

Matt Haryasz, Hollanda temsilcisi adına dört maç sonunda ortalama 11,3 sayılık katkı vererek takımının en skorer ismi oldu. Ribaunt kategorisinde ortalama 7,3 ile oynayan Jason Ellis öne çıktı. Matt Bauscher ise 4,3 asistle bu kategoride takımının en iyisi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!