G.Saray'ı yıkan Marksist

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayı yıkan Marksist
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 00:00

“Felsefe okumak en büyük zevkim. Her zaman ikinci el araba kullandım. Oynadığım takımlardaki arkadaşlarım beni hiçbir zaman anlamadı. Marksist teoriyi kendime uyarladım ve kişiliğime önem gösterdim. Hiç menajerim olmadı.”

G.SARAY’ı yıkan gollerin sahibi Ivan Ergic, sıradışı bir futbolcu portresine sahip... Geçen sezon İsviçre’nin Basel takımından transfer edilen Ergic’in geçtiğimiz aylarda Futbol Federasyonu’nun TamSaha dergisine verdiği röportajda söyledikleri, ne kadar farklı bir oyuncu olduğunu anlatmaya yetiyor...

Sırpım ama bugün Hırvatistan toprakları içinde kalan Sibenik’te doğdum. Daha sonra Avustralya’ya taşındık. Institute of Sport takımında oynamaya başladım. Sonra Perth Glory’e geçtim. Ardından Juventus beni transfer etti, Basel’e kiraladı ve sonra bu kulüpte 9 yıl geçirdim.

Para için oynamıyorum

Basel’de ağır bir sakatlık geçirdim. Sakatlıktan kurtulmak için ameliyat oldum ama bu çare olmadı. Ameliyattan bir virüs kaptım. Bu dönemde çok zayıf düştüm. Psikolojim bozuldu. Dört ayı aşkın bir süre klinikte yattım.

Basel’de yeteri kadar para kazandım. Para için oynamayacaktım artık. Gelen teklifler arasında en ilginci Bursaspor’dandı. Önce şehre gelip, kültürünü görmek istedim. İnsanları, yaşayışlarını inceledim. Sonra imza attım.

Türkiye’deki hakemler bence çok eleştirilmiyor. Avrupa’da hakem eleştirisi çok daha fazla.

Sartre, Camus okuyor

Felsefe okumak benim en büyük zevkim. Okuduklarımı özümseyip hayatıma yansıttığım kadarıyla var olduğumu düşünüyorum. Sartre, Camus, Heideger, Nietzsche okumaktan hiçbir zaman bıkmadım. Okumaya futboldan önce başladım. Sadece felsefe değil, başka birçok alanda okumayı seviyorum.

En iyilerini alabilecek duruma sahip olmama rağmen her zaman ikinci el araba kullandım. Marka meraklısı değilim, bunu kıyafetlerimden de anlayabilirsiniz. Hiç kırmızı bir spor araba hayali kurmadım. Oynadığım takımlardaki arkadaşlarım beni hiçbir zaman anlamadı. Futbol hayatım boyunca hiç kırmızı kart görmedim. Bu karakterimin sahaya yansımasıdır. Marksist teoriyi kendime uyarladım ve çok para kazanıp kendimi şımartacağıma, kişiliğime çok daha önem gösterdim, kendimi korudum. Sadece bununla kalmadım, her işimi kendim yaptım. Benim hiç menajerim olmadı mesela. Karl Marx’a olan hayranlığım babamdan geliyor.

Ben, ben, ben ve yine ben!

BURSASPORLU Ergic, Galatasaray maçı sonrası yaptığı değerlendirmede çok mutlu olduğunu dile getirirken, “Bugün takımdan bir kare as yapsan, kimleri seçersin?” sorusuna, “Ben, ben, ben ve yine ben” diye esprili bir cevap verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!