G.Saray'dan dev ortaklık

Güncelleme Tarihi:

G.Saraydan dev ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 17:34

Fatih Terim’in altyapı hamlesi yapılacağını açıklamasından sonra sarı kırmızılılar Reading’le ortaklık imzaladı. ‘Asiller’lerin yetkilileri Başkan Ünal Aysal’ın davetlisi olarak Türk Telekom Arena’da oynanacak G.Saray-Orduspor mücadelesini izleyecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ve Avrupa’da başarılı olma parolasıyla yola çıkan Galatasaray bir taraftan A Takımı’nı yıldız oyuncularla takviye ederken diğer taraftan da altyapı hamlelerini sıklaştırıyor. Ocak ayında imza attığı Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferleri ile büyük ses getiren sarı kırmızılılar, İngiltere’de ‘Kraliyet Kulübü’ olarak bilinen Reading ile önemli bir ortaklığa ve aynı zamanda alt yapı projesine imza attı.

PRENS VE PRENSES DE ÜYE

İngiltere Prensi Williams ve eşi Kate Middleton’un da kulüp üyesi olduğu İngiltere Preimer Lig kulüplerinden Reading, G.Saray Kulübü ile iş birliği anlaşması yapmak için 25 Şubat 2013 Pazartesi günü İstanbul’a gelecek. Bir dostluk ve işbirliği anlaşması kapsamında Reading ile sarı kırmızılılar karşılıklı futbolcu alışverişi yapacak. Aynı zamanda ortak düzenlenecek turnuva ve kamp projeleri adına G.Saray, Premier Lig kulübü ile birlikte hareket edecek.

OYUNCU ALIŞ-VERİŞİ OLACAK

Ayrıca Türkiye Milli Takımına da çağrılan Cem Karacan gibi alt yapısından yetişen Türk oyuncularını da Reading Kulübü, G.Saray’ı tercih edecek. 1871 yılında kurulan Reading Kulübü’nün altyapı akademisi ve tesislerini incelemek için sarı kırmızılı yetkililer ve Sportif Direktör Bülent Tulun, geçen haftalarda Londra’ya gitti. İngiliz kulübünü satılan Rus iş adamı Sir John Madejski, köklü yatırımlarla Reading Kulübü’nü geliştirmeyi hedeflediği ve Türkiye’de futbolun geliştiği için bir ortaklığa imza atarak, G.Saray’ı tercih ettiğini ifade etti.

TANIDIK BİR İSİM: Jem Paul Karacan

Türkiye 21 Yaş Altı takımında kaptanlık yapan Jem Paul, 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanan Macaristan maçında Milli Takım kadrosuna dahil edilmişti ancak oynamamıştı. Reading’de 4 numaralı forma genç orta saha oyuncusunun.

BİR YILDIZ: Pavel Pogrebnyak

Zenit’te yıldızı parlayan tecrübeli Rus oyuncu 2012’de Premir Lig’le tanıştı. Fulham’da müthiş bir başlangıç yapmasına rağmen sakatlığından dolayı sözleşmesi feshedilen Pogrebnyak, REading’le dört yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

NEDEN onlara ‘Asiller’ deniliyor?

Reading, 1989’dan beri sadece kraliyetle ilgili seremonilerde kullanılan ve Kraliçe’nin yaşadığı Berkshire Kontluğu’nda kurulmuştur. Monarşinin simge saraylarından Windsor Sarayı da yine Berkshire’dadır. Ancak Reading ve Kraliyet ailesi arasındaki tek ilişki bu değildir. Kulübün mottosu ‘Community Trust’dır. Bu bir anlmada Prens Charles’in kurduğu ‘The Prince’s Trust’ yardım kuruluşuyla işbirliği içinde çalışır. Community Trust çerçevesinde kulüp çevresindeki topluluklarla iyi iletişim içinde bulunur ve futbolu bir güven aracı olarak kullanır. Futbol yerel insanları birleştirmek için kullanılır. Reading, Prens Charles’in yardım kuruluşu ile işbirliğine gidip 12 hafta boyunca 16-25 yaşları arasındaki gençlere güvenlerini arttırmak ve özsaygılarını geliştirmek için eğitim vermişti.

Haberin Devamı

Reading Künye

KURULUŞ: 1871
LAKAP: Asiller
STAT: Madejski Stadı
BAŞKANI: Sir John Madejski
MENAJER: Brian McDermott
RENKLERİ: Mavi-Beyaz
BAŞARILARI:
Championships Şampiyonluğu: 2006, 2012
FA Cup Finali: 1927
FA Cup Çeyrek Finali: 2010, 2011

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!