G.Saray'a uğurlu geldim

Güncelleme Tarihi:

G.Saraya uğurlu geldim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 01:14

Galatasaray taraftarı olduğunu geçtiğimiz yıl açıklayan basketbolun dünya yıldızı, “Bir gün ABD’den ayrılırsam seve seve Türkiye’ye gelirim” diye konuştu.

Haberin Devamı

DÜNYANIN gelmiş geçmiş en iyi basketbolcularından biri olan Kobe Bryant, THY’nın davetlisi olarak soluğu İstanbul’da aldı. Reklam filminin çekimi için Türkiye’ye gelen yıldız oyuncu, basının karşısına çıktı. Medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Bryant’ın yüzünde güller açıyordu. Daha önce de İstanbul’a gelen ve Galatasaray’ın idmanına katılan ABD’li, “Geçen sezon Galatasaray’ın formasını giymem onlara uğurlu geldi. Şampiyonluklarını takip ettim. İyi oynayarak ve hak ederek kazandılar” dedi.

Magic Johnson’a rağmen

Basketbol dışında Amerikan Futbolunu çok sevdiği bilinen Bryant’a, Lakers’ın eski efsanesi Magic Johnson’ın Dodgers’ı almasını hatırlattık. Yanıtı şu oldu: “Johnson’ın Dodgers’ı almasının önemi yok. Hâlâ sıkı bir Newyork Yankees taraftarıyım.” Lokavt döneminde Türkiye’den teklif aldığını vurgulayan Kobe, “Birkaç transfer teklifi geldiğini biliyorum. Şunu bilin ki, Avrupa’nın en iyi basketbol ligi Türkiye’de. Eğer bir gün NBA’den ayrılır ve rotamı ‘Eski Kıta’ya çevirirsem, tercihim kesinlikle Beko Basketbol Ligi olur” dedi.

Haberin Devamı

Lionel Messi ile takımları değişsek

Kobe Bryant, THY’nın sponsoru olduğu bir başka sporcuyla aynı reklam filmini paylaşacak. Reklamla ilgili olarak ağzındaki baklayı çıkartan ‘Kara Mamba’, “Messi futbol, ben de yine basketbol oynayacağım. Ancak ben basketbol topuyla şut çekebilirim, belki o da futbol topuyla hünerlerini gösterir” derken;  yine yüzüne o gülümsemeyi koyarak, “Ben bir hafta Barcelona’da oynasam, o da Lakers’a gelse ne enteresan olur değil mi?” dedi.

THY’nin reklam atağı

Barcelona ve M. United’a da sponsor olan Türk Hava Yolları, Kobe Bryant’ın reklam filmini dünkü törenle tanıttı. Tanıtımda THY Genel Müdürü Temel Kotil (sol başta) ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da bulundu.

Kobe’nin bilinmeyenleri

1-KOBE İSMİ NEREDEN GELİYOR?
Bryant doğmadan önce, ailesi bir biftek restaurantına gitti. ‘Kobe Bifteği’ adı verilen ve dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri olan etten çok etkilenen aile, çocuklarının adını bulmuştu bile!

Haberin Devamı

2-TEK ÇOCUK MU?
Bryant’ın bencil tavırlarını birçok spor yazarı tek çocuk olmasına bağlıyordu. Ancak Kobe Bryant’ın Sharia ve Shaya adında iki kız kardeşi olduğunu unuttular belli ki!

3-GÖLGESİYLE OYNUYOR
Kobe hareketlerini geliştirmek için hazırlık kamplarında gölgesiyle 1’e 1 maç yapıyor.

4-KOBE CORLEONE
Çocukluğunu İtalya’da geçiren Kobe, futbol oynamak istediğini söylemişti. 8 sene Çizme’de yaşayan yıldız İtalyanca’yı akıcı bir şekilde konuşabiliyor.

5-UNUTULMAZ 81
Kobe Bryant’ın kariyerinin tavan yaptığı maç Raptors’a karşıydı. Yaşayan efsane 122-104 biten maçta tam 81 sayı kaydetti.

6-TUHAF DAMAK ZEVKİ
Entelektüel oyuncunun favori yemeği ballı-sarmısaklı sosa batırılmış kurbağa bacağı. İlginç değil mi?

Haberin Devamı

7-NBA TARİHİNDE TEK TAKIM
Kobe, NBA kariyerinin tamamını Los Angeles Lakers’ta geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!