G.Saray fark attı

Güncelleme Tarihi:

G.Saray fark attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 21:18

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Galatasaray, Homend Antakya Belediyesi'ni 67-52 yendi.

Salon: Antakya
Hakemler: Halil Baldemir, Elif Bektaş, Zeynep Funda Teoman
Homend Antakya Belediyesi: Naile 10, Bouthors , Gizem , Belgin, Dilara, Melek, Turcinovic, Eda, Vesela 20 İlsu, Anderson 17, Stricken 5,
Galatasaray: Özge, Yasemen, Ayşe, Işıl 7, Wauters 9, Şaziye 7, Lyt 12, Dürdane, Şebnem 2, Fowles 8, Bahar 7, Harding 15
1. periyot: 16-20
Devre: 39-34
3. periyot: 46-48

Seride durumu 2-0 yapan Galatasaray yarı finale yükseldi.

Acer: "Galatasaray çok güçlü bir takım"

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Galatasaray'a 67-52 yenilen Homend Antakya Belediyesi'nin başantrenörü Hakan Acer, "Galatasaray çok güçlü bir takım. İkinci devre çok sert savunma yaptılar" dedi.
Acer, Antakya Spor Salonu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray'ı tebrik ederek, yarı finalde başarı diledi. İlk devre iyi oynadıklarını belirten Acer, ancak güçlerinin bir yere kadar yettiğini vurguladı.
Maçın kırılma anlarında uzun oyuncu sıkıntılarının kendini gösterdiğini dile getiren Acer, şunları kaydetti:

"Uzun oyuncu rotasyonunu kullanamadık. Galatasaray çok güçlü bir takım. İkinci devre çok sert savunma yaptılar. Kolay sayılar bulamadık. Çok zorlama atışlara kaldık ve savunma direncimiz de düştü. Türkiye Basketbol Ligi sezonunu kapatmış oluyoruz. Sponsorlara teşekkür ediyoruz. Oyuncu arkadaşlarımın elinden geleni yaptığını düşünüyorum."

Memnun: "Play-off sürecinde oyunumuzu daha yukarı taşımalıyız"

Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun ise maçın başında zorlandıklarını, ilk yarı iyi müdafaa yapamadıklarını belirtti. Homend Antakya Belediyesi'nin 5 kısa oyuncuyla mücadele ettiğine, bunun da kendilerine ters geldiğine değinen Memnun, ilk devre 39 sayı yediklerine dikkati çekti. İkinci yarı içeride konuşlanarak müdafaada değişiklik yaptıklarını kaydeden Memnun, şöyle konuştu:

"Böylece gerçek müdafaamız ortaya çıktı. Hücumda daha dikkatli olmamız ve kaliteli basketbol oynamamız lazım. Play-off maçları kolay olmuyor. Takımlar kazanmak için her şeyini ortaya koyuyor. Şampiyon olmak istiyorsak, play-off sürecinde oyunumuzu daha yukarı taşımalıyız. Bu turu kazasız belasız geçtiğimiz için mutluyuz. Artık ikinci turdaki rakibimizi bekleyeceğiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!