Futbolun zirvesine rüşvet gölgesi

Güncelleme Tarihi:

Futbolun zirvesine rüşvet gölgesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2002 15:48

Dünya futbolunun patronu Sepp Blatter'in başı, rüşvet iddialarıyla dertte. Afrika Futbol Konfedarasyonu Üyesi Farah Addo, 1998 yılında yapılan, FIFA başkanlık seçimleri öncesinde, dünya futbolunun bir numaralı koltuğuna oturan Sepp Blatter'e oy kullanmaları için 100 bin dolar rüşvet teklif edildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

İddianın sahibi Afrika Futbol Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Somali'li Farah Addo, 4 yıl önce yapılan bu teklifi kendisinin reddettiğini, ancak iki meslektaşının rüşvet aldığını ve uçak masraflarının da karşılaşndığını açıkladı.

1998 yılındaki kıran kırana geçen seçimlerde Blatter, başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanmış ve İsveçli rakibi Leonard Johanson'u geçmeyi başarmıştı. Söz konusu seçimlerin ardından, o dönemde para karşılığında oy satın alındığı iddiaları ortaya atılmış, ancak bu iddialar, hiç bir resmi taban bulmamıştı. Söz konusu "skandal"la ilgili olarak, ilk kez Afrika'lı bir Futbol yetkilisinin bu yönde açıklama yapması dikkatlerin tekrar bu konuya yönelmesini sağladı.

Bu yaz tekrar FIFA başkanlığına aday olmayı planlayan Sepp Blatter, iddiaların tamamını yalandı. Ancak söz konusu iddia, FIFA'nın pazarlama ve finansal gelişimi ile ilgili olarak yoğun eleştirilere muhatap olan Sepp Blatter, üzerinde ek baskı yaratmaya devam edecek gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!