Futbolun kelepçeleri

Güncelleme Tarihi:

Futbolun kelepçeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1997 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Bunlar hakkında yazabileceğim en hafif tabir, ‘‘kelepçe’’dir. Televizyonlarda mahkemeye kadar kelepçeler içerisinde getirilen gencecik sanıkları gördüğümde içim nasıl cız ediyorsa, Türkiye'de, özellikle futbolun kelepçeli olarak mahkemeye çıkarılmasından dolayı da kahroluyorum.

Türkiye'de sporun, özellikle futbolun ilerleyip çağdaşlaşamamasının temel nedeni spora ve futbola kelepçe vuran tekelcilerdir. Bunlar önce kelepçeyi vurur ve sonra yargıç sandalyesine çıkarak kelepçe vurduklarını yargılarlar.

Kelepçeyi çözmeye çalışan ve bu uğurda inançla didinen idealistleri de yaşatmamak için ellerinden geleni yaparlar.

Bunlar kimlerdir? Bunlar kendilerini çok iyi bilirler ve Türkiye'de tüm futbol camiası bunları bilir. Bunlar futboldan sadece kendilerinin anladığını iddia ederek futbolun varoluş nedeni duygusallığı inkar eden zerzevatçılardır. Bunlar, köşelere çöreklenerek dünyanın hiçbir ülkesinde izin verilmeyecek derecede ahkam kesen allame-i cihanlardır. Ancak bunlar cahil ve yobazlardır.

Futbolumuz ancak 40 yılda bir Avrupa'ya çıkabiliyor ve oradan hezimetle dönüyorsa nedeni, bunların vurduğu çağdışı kelepçelerdir. Eğer futbolumuzu kelepçe ve prangalardan kurtaramazsak bir adım ileriye gidemeyeceğimizi bilelim.

Ben kendi hesabıma bunlarla inatla ve pes etmeden mücadele edeceğim. Futbolda bunların tekelini kırarak yepyeni ve çağdaş düşünce ve duyguların egemen olması için didineceğim.

Hiç kuşkunuz olmasın, bunları yeneceğim.

Çünkü artık Türkiye, tümüyle kelepçelerini kopardı. Futboldaki kelepçeleri de hep birlikte kıracağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!