'Futbolumuzu müteahhit ve turizmciler yönetiyor'

Güncelleme Tarihi:

Futbolumuzu müteahhit ve turizmciler yönetiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2014 01:13

Samet Aybaba, Türk futbolunun kötü bir durumda olduğunu ifade etti, “Profesyonel takımların durumu rezalet” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR Teknik Direktörü Samet Aybaba, Türk futbolunun düzelmesi için reformun yetmeyeceğini, köklü çözüm için satırın artık vurulması gerektiğini söyledi. TSYD Seminerine katılan Aybaba, Türk futbolunu müteahhit ve turizmcilerin yönettiğini belirtti. Profesyonel takımların durumunun rezalet olduğunu ifade eden Aybaba, “Almanya’da 250 bin Türk futbolcu var. Bizde 350 bin lisanslı futbolcu. Nüfusumuz 70 milyon. Karabükspor maçına çıktık. Sahayı göremedim. Kulübeyi güneşe doğru yapmışlar. –20 derecede Doğu’da maç oynanıyor. Oralardaki futbolcuların gelişmeleri için hiç bi şey yapmıyoruz” dedi.

DOĞRUYA DESTEK YOK

Zaman kaybetmeden Türk Futbolunun geleceğinin kurtarılması gerektiğini vurgulayan Aybaba, “Doğruyu söylemenin karşılığı, desteği yok. Ben futbolcumu TV ekranlarında eleştirince yorumcular ‘Oyuncularını korumuyor’ diyor. Ne yapacaktım, kötü oynayanı mı övecektim. Doğrunun arkasında kimse yok, yalanın arkasında herkes var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hakemler profesyonel olsun

TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nde “Türk futbolu nereye koşuyor?” panelinin konuğu olan Teknik Direktör Yılmaz Vural, “Kulüpler yasasının bir an önce konulmalı” dedi. Vural, Türkiye’de eğitilmiş insan sıkıntısı olduğunu belirterek, “Futbol Federasyonu seçimleri yapılırken, futbolun içinden gelen kimseyi görmüyorsun. Bir de hakemleri profesyonel yapalım. En azından FIFA kokartı hak kazananları yapalım. İşleri sadece hakemlik olmalı. Bu sistem bozukluk yaratıyor. Bozuk hakem, bozuk antrenör, bozuk futbolcu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!