Futbolu 22 kişi oynar, Barça kazanır!

Güncelleme Tarihi:

Futbolu 22 kişi oynar, Barça kazanır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 00:16

Futbolda Avrupa'nın en büyüğünü belirleyecek UEFA Şampiyonlar Ligi finalini spor yazarı Uğur Vardan, hurriyet.com.tr için yorumladı.

Haberin Devamı

‘Berlin defteri’ni ülkelerinin iki ‘Çifte kupalı’ şampiyonundan hangisi, ‘Hat-trick’ yaparak kapatacak? Bu gecenin eldeki ilk önemli sorusu bu olsa gerek...

Futbolu 22 kişi oynar, Barça kazanır
Karşılaşma öncesi mantık ‘Barcelona’ dese de futbolun kendine özgü sihri, ‘Juventus olabilir’e göz kırpıyordu.

Mücadelenin hemen başındaki Mancherano’nun iki hatası İtalyan kanadını heyecanlandırsa da ilk atağını 2.17’de Neymar’la soldan yapan Katalanlar, 3.25’te Rakitiç’le skoru 1-0’a taşıdı.

İlk 25 dakikalık görüntü Barça’nın oyun ve pozisyon üstünlüğü, Juventus’un ender gelişen aakları... Vidal de her an kırmızı yiyebilir.

SUAREZ'İN YIKICI HAMLELERİ
İlk yarının ikinci bölümünde Juventus en azından ataklar açısından nispeten dengeli bir görüntü sunsa da Suarez’in yıkıcı hamleleri daha dikkat çekiciydi.

Haberin Devamı

İlk 45 dakikanın geneline bakıldığında ise Torino temsilcisi adına vurgulanması gereken yan, bu yaz sezonunun transfer piyasasındaki en heyecan verici ismi olması beklenen Pogba’nın oyuna ağırlığını koyamamasıydı.

ALBA'NIN HAREKETİ PENALTI DEĞİLDİ
İtalyanların itiraz ettikleri pozisyonda Alba’nın Fransız orta sahaya yaptığı müdahale nazarımca penaltı değildi, Fransız’ın Messi’ye yaptığı ise Cüneyt Çakır’ın cezalandırdığı gibi sarı kartlıktı.

‘Finalin ilk perdesinde Juventus skor olarak oyundan kopmadı, Çakır da tartışmalı bir karara imza atmadı’ diyebiliriz. Barça cephesinde ise her şey beklediğimiz gibiydi...

MORATA YİNE SAHNEDE
İkinci yarının başında Katalan cephesi farkı açabilecek kimi hamlelere soyunsa da sonuç alamadı. Özellikle 51’de Messi’nin organize atağı muhteşemdi. 54’te bir nevi Lichtsteiner’in ateşlediği atakta Juve golü buldu. İsviçrelinin topuk pasıyla başlayan seride Tevez’in şutu ter Stegen’den dönerken topu tamamlamak Morata’ya düştü.

Eski Real’li bir önceki turda olduğu gibi sahne aldı ve beraberlik sayısına imza attı. Sonrasında sahada Torinoluların hâkimiyeti vardı. Oyun dönmüştü sanki.

Haberin Devamı

MESSI SAZI ELİNE ALDI
Lakin Messi kontratakta sazı eline aldı ve vurduğu enfes şutu tamamlamak Suarez’e düştü. Bu gol de genel itibariyle Morata’ınkini andırıyordu.

ALLEGRI SON KOZLARINI OYNADI AMA...
Finalin perdesinin son 20 dakikasında ise Massimiliano Allegri elindeki son kozları sahayla sürdü. Vidal’in kırmızı görmeden çıkmasını Çakır’ın hoşgörüsünü bağlamak gerekiyordu. Morata ise yerini ‘Bask’lı Llorente’ye bıraktı. Katalanlar cephesinde ise Xavi, Barcelona formasını ‘resmi’ olarak son defa giymek için sahne alıyordu. Oyunun bu bölümünde özellikle Bonucci, Suarez’i durdururken ‘yöntemsel’ açıdan Chiellini’yi aratmadı. Mücadelede son sözü Neymar söylerken Barcelona sezonu ‘Hat-Trick’ yaparak tamamlamış oldu ('Kıtalararası kupa’yı da alırlarsa ‘Grand slam’ yapmış olacaklar!)

Haberin Devamı

PIRLO GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ
Buffon ve Pirlo, 2006’da milli takım forması altında ‘Şampiyon’ unvanıyla terk ettikleri Berlin’den bu kez hüzünle ayrıldı (özellikle de Pirlo, gözyaşları eşliğindoe). Barça’nın ‘Yıkıcı üçlü’sünden Suarez ve Neymar finalde de gol bulurken Messi bu kez karşı fileleri yoklayamadı ama etkisini maç boyuncu elbette hissettirdi. Bir parantez de Luis Enrique’ye; genç teknik adam ilk sezonunda tarihi geçti.
Lineker’in o ünlü ‘teşhis’ini yeniden kurgulayarak bitirelim: Futbol, bu sezon itibariyle 22 kişinin oynadığı ama nihayetinde Barça’nın kazandığı bir oyundur…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!