Futbol Prensi belli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Futbol Prensi belli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 16:48

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan ve TRT Spor kanalında yayınlanan Futbol Prensi Yarışması muhteşem bir finalle son buluyor.

Haberin Devamı

15 ilde yapılan elemeler ve İstanbul’da gerçekleştirilen yarı finallerin ardından seçilen 3 yetenekli sporcunun katılacağı Futbol Prensi Finali 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. İngiliz futbolunun ve Liverpool’un yaşayan efsanelerinden Kevin Keegan ve Dean Saunders ile Türk futbolunun unutulmazları arasına giren Gordon Milne’nin katılacağı muhteşem final 26 Mayıs Cumartesi saat 23.00’den itibaren TRTSpor kanalında naklen yayınlanacak.

Türk futbolunun altyapı sorununa farklı bir bakış açısı getirerek gençleri hayalleriyle buluşturan programda Türkiye’nin Futbol Prensi seçilecek yetenekli genç 1 yıl boyunca İngiltere’de Liverpool Akademi’de eğitim görecek.

Ülkemizin en ücra köşesindeki yetenekli gençlere kariyerleri için eşsiz bir fırsat sunması sebebiyle çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan  Futbol Prensi programında eski İngiliz futbolcu ve alt yapı direktörü Ian Butterworth ve Paul Jones ile Ahmet Çakar ve Ali Ece jüri üyesi olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

TVK Medya tarafından hazırlanan ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Liverpool kulübünün işbirliği ile gerçekleştirilen Futbol Prensi, yetenekli gençlerin bulunması ve onlara gerekli eğitimin verilip Türk futboluna kazandırılması adına çok önemli bir görev üstleniyor.

14-16 yaşlarındaki (01.01.1996 ve 31.12.1998 doğumlular) tüm gençlerin ücretsiz katıldığı Futbol Prensi’nde Konya, Kayseri, Erzurum, Trabzon, Samsun, Ankara, Gaziantep, Adana, Antalya, Denizli, İzmir, Bursa, Sakarya, İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere toplam 15 şehirde il elemeleri gerçekleştirildi.

LIVERPOOL

1892 yılında liman işçileri tarafından kurulan Liverpool, bugün dünyanın en büyük kulüplerinden birisi haline gelmiştir. Tüm dünyada milyonlarca hayranı olan Kırmızılar’ın en önemli sembolleri, efsane stadyumları Anfield Road ve “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” tezahüratıyla bu stadı inleten taraftarlarıdır. 18 kez lig şampiyonu olan Liverpool, 7 kez de Federasyon Kupası’nı kazanmıştır. Eski adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 4 şampiyonluğu bulunan Kırmızılar, yeni adıyla da Şampiyonlar Ligi’ni 1 kez kazanmıştır. 2005’te kazanılan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan final maçında elde eden Liverpool, ilk yarısını 3-0 geride kapadığı karşılaşmanın ikinci yarısında skoru 3-3’e getirerek maçı penaltılara götürüp kupaya uzanmıştır.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Futbol Prensi’nin bir yıl boyunca hem futbol hem de dil eğitimi alacağı dünyaca ünlü Liverpool Futbol Akademisi ise bünyesinden çıkardığı yıldız oyuncularla tanınan bir akademi. Steve Mc Manaman, Robbie Fowler, Michael Owen, Jamie Carragher ve Steven Gerrard’ın bir zamanlar eğitim gördüğü Liverpool Futbol Akademisi şimdi, Türkiye’nin Futbol Prensi’ni bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!