Futbol aşkı bambaşka

Güncelleme Tarihi:

Futbol aşkı bambaşka
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da yayınlanan spor dergisi Sport Bild, yeni sayısında Türk futbolu ve Türk seyircisini irdeledi. F.Bahçe'nin eski antrenörü Löw, futbolun Türkiye'de neredeyse din kadar önemli olduğunu savunurken, Feldkamp Türk futbolunun çıkışını övdü.

ALMANYA'da yayınlanan Spor Bild dergisi yeni sayısında Türk futboluna üç sayfa yer ayırdı. ‘‘90 dakikalık mutluluk’’ başlığı ile verilen haberde deprem sonrası yaşanan acıların futbol aşkını daha da artırdığı vurgulandı. Türk halkının deprem acılarını futbolla biraz olsun unutmaya çalıştığının yazıldığı haberde, milli takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmesinin yarattığı sevincin acıları bir nebze dindirdiği ifade edildi.

BERKANT: AĞLADIM

Derginin Euro-Sport adı altında başlattığı yazı dizisi çerçevesinde hazırlanan geniş haberde, Almanya'da futbol oynayan Türkler, Türkiye'de antrenörlük yapmış veya futbol oynamış spor adamlarının görüşlerine de yer verildi. Bielefeld takımında forma giyen Türkiye Ümit Milli Takım oyuncusu Berkant Göktan, mini söyleşide ‘‘İzmir'de maçı 1-0 kazandık ve Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettik. Gözlerimden yaşlar geldi. Seyircinin tezahüratı ve içtenliği beni büyüledi’’ dedi.

FUTBOL DİN KADAR ETKİLİ

1998-99 sezonunda F.Bahçe'de artrenörlük yapan Joachim Löw, Türkiye'de futbolun, din kadar önemli bir yer aldığını savundu. ‘‘Nereye gidersen git futbol kunuşuluyor’’ diyen Löw, çekişmenin, özellikle İstanbul takımları arasında yaşandığını belirtti. Bu sezon G.Antep ile Denizlispor'un zirveyi zormalasını ‘‘geçici’’ olarak değerlendiren Löw, sezon sonunda yine İstanbul takımlarının şampiyonluk için yarışacağını dile getirdi.

ANADOLU TAKIMLARI GELİYOR

1992-93 yılları arasında Galatasaray'da antrenörlük yapan ve son olarak kısa bir süre için Beşiktaş'ın başına geçen Feldkamp ise Löw'ün görüşüne katılmadığını ve Türk futbolunda, Anadolu kulüplerinde çok olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Türk kulüplerinin büyük gelirinin televizyon olduğunun üstüne basa basa belirtildiği haberde, İstanbul takımlarının Anadolu kulüpleri ile yaptığı deplasman maçlarının neredeyse şölen havasına dönüştügü kaydedildi. 1992-94 yılları arasında G.Saray'da futbol oynayan Falko Götz'ün de Türk futbolu ile ilgili görüşlerinin alındığı haberde, Türkiye'ye giden antrenörlerden Jupp Derwall'in ayrı bir yeri olduğu vurgulandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!