Fransızlar Holosko'yu istedi

Güncelleme Tarihi:

Fransızlar Holoskoyu istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 19:45

Servet Çetin ve Filip Holosko’nun menajerliğini yapan Mithat Halis, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Halis, “Holosko’ya sezon başında Paris St.Germain, Marsilya ve Lyon talip oldu. Holosko’nun şu anki değeri, uzun süredir sakat olmasına karşın 13 milyon Euro’dur” dedi.

Halis, ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gündemindeki Luca Toni’nin Türkiye’ye gelebileceğini, John Carew’in 3. sınıf bir oyuncu olduğunu ve Galatasaray’ın Elano’yu kelepir bir fiyata aldığını savundu.

HOLOSKO TAKIMIN PİYASA DEĞERİ EN YÜKSEK OYUNCUSU

Holosko, hem Manisaspor için hem Beşiktaş için değer oluşturdu. Beşiktaş, bu futbolcu için 5 milyon Euro ve iki futbolcuyu bonservisiyle verdi; fakat şu anda Beşiktaş’ta piyasa değeri en yüksek oyuncu Holosko… Ne Bobo, ne Tabata, ne Fink ne de Ernst, piyasa değeri bakımından Holosko’yu geçemez. Holosko’nun geçen sezonki fiyatı 10 milyon Euroydu. Bu sene sakatlanmasaydı ve Şampiyonlar Ligi’nde oynasaydı, bonservisi en az 13 milyon Euro ederdi. Sakatlanıncaya kadar Slovakya Milli Takımı’nda da çok iyi oynadı. İrlanda’ya karşı attığı gol, Çek Cumhuriyeti maçındaki performansı, değerini biranda arttırdı.

FRANSA’DAN ÜÇ BÜYÜK TAKIM İSTEDİ

Holosko’yla ilgili herhangi bir sorun yok. Yabancı kontenjanındaki sıkıntı nedeniyle Holosko’yla yolların ayrılması söz konusu değil. Beşiktaş’ta devam edecek; ancak sezon başında Marsilya, Paris St.Germain ve O.Lyon’dan teklif aldık. Önerilen rakamlar yetersiz olduğu için kabul etmedik. Birkaç İngiliz takımı da talip olmuştu.

CRİSTİAN VE ANDRE SANTOS ÇOK İYİ OYUNCULAR

Türkiye’ye transfer edilen futbolcular çok yüksek paralar alıyorlar.

Türk takımları Roberto Carlos’a 4 milyon Euro, Alex’e, Kwell’a 3 milyon Euroya yakın para verebiliyorsanız, bu futbolcuların normal olarak bonservis bedellerinin en az 15-20 milyon Euro civarında olması gerekir. Ama bu gelen oyuncuların hiçbirinin bonservis bedeli yok. Bunu yapana kadar genç oyuncuları alsınlar. Bunların bonservis bedellerini de ellerine alırlar, sattıkları zaman da kâr ederler.

Fenerbahçe’nin aldığı Cristian ve Andre Santos çok iyi oyuncular, ama hâla eleştiriliyorlar. Genç oyuncu bu ikiside… Faydalı da oluyorlar. Ayrıca Brezilyalı oyuncuları ilk sene değil, ikinci sene değerlendirmek gerekir.

ANELKA İSTİSNA, CAREW 3. SINIF OYUNCU

Anelka istisnai bir örnek. Anelka, iyi bir bonservis bedelini satıldı. Şu anda Chelsea’da oynuyor.

John Carew , 3. snıf bir oyuncu Avrupa takımlarında oynayamıyor. Anelka öyle değildi.

Real Madrid’de oynayan Hugain, Arjantin’de River Plate 2. Takımı’nda oynarken, kimsenin bu oyuncudan haberi yoktu. Babası, temsil hakkını 200 bin Euroya satmaya çalışıyordu.

Şimdi Real Madrid’in en pahalı oyuncularından bir tanesi… Bizim büyük takımlarımız da böyle oyuncuları almalı…

LUCA TONİ TÜRKİYE’YE GELİR

Luca Toni, Bayern Münih’te çok iyi günler geçirmiyor. Bizim takımlarımız istenilen parayı verirlerse, Luca Toni Türkiye’ye gelir. Kesin olarak Bayern Münih’Ten ayrılacak. Zaten bizim ülkemize gelmesi için koşullar uygun. Yaşı 35.. Sene de 4-5 milyon para kazanıyor!

Gelirse, 1-2 sene faydası dokunur. İtalya Milli Takımı’nda sürekli oynuyor.

G.SARAY ELANO’YU KELEPİR FİYATINA ALDI

Türkiye’de Elano’ya haksızlık yapılıyor.  Orta sahada bir iki defa oynadı, Mehmet Topal’la birlikte. O bölgeyi çok iyi kontrol ediyor. Pas alış-verişini iyi yapıyor. Ama ertesi gün çok kötü oynadı diyorlar. Şaşırıyorum, ben herhalde başka maçı seyrettim diyorum.

Elano, çok kaliteli bir oyuncu. Shaktar Donetsk, Elano’yu Brezilya’dan 10 milyon Euroya aldı. Manchester City’de zaten pek çok sorun vardı.  Orada bir takım sorunlar yaşadı.

Ama Galatasaray, neredeyse kelepir bir paraya aldı Elano’yu… Her şeyi Elano’dan beklememek gerekiyor. Elano, tek başına rakip takımı yıkamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!