Fransız gecesiyle veda

Güncelleme Tarihi:

Fransız gecesiyle veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaklaşık onbeş gündür müzikseverlere tatlı bir telaş yaşatan 5. Uluslararası İstanbul Caz Festivali bu akşam sona eriyor. Dünyanın dört bir yanından ünlü sanatçı ve toplulukların katıldığı festivalin son gecesinde Fransız rüzgarı esecek. Bu yılın bütün festivallerine yayılan Fransa ile Buluşma ana teması çerçevesindeki konserlerde çağdaş Fransız cazının iki ünlü topluluğu müzikseverlerle buluşacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak konserde ilk olarak davul ve vurmalı çalgılarda Benjamin Henocq, piyanoda Pierre de Bethmann ve basta Christophe Wallamme'den oluşan Prysm sahne alacak. Bu üçlünün hemen ardından sırada çağdaş Fransız ekolünün bir başka temsilcisi Orchestra National de Jazz var. Didier Levallet yönetimindeki orkestra, dünyanın tek ulusal caz orkestrası olma özelliğini taşıyor. Bu konser saat 19.00'dan itibaren izlenebilir.

Coolbone'un Roxy'deki ikinci konseri saat 23.30'da başlıyor. Hip-hop ile bando müziğini birleştiren topluluk, müzikseverlere yine keyifli anlar yaşatacak.

Trompetçi İmer Demirer kendi adını taşıyan dörtlüsüyle birlikte saat 23.00'ten itibaren Gramofon'da müzikseverlerle buluşuyor. Demirer'e eşlik edecek dörtlü, piyanoda Selim Benba, basta Hakan Behlil ve davulda Deniz Dündar'dan oluşuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!