Fransa'nın Avrupa kadrosu belli

Güncelleme Tarihi:

Fransanın Avrupa kadrosu belli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 14:26

Bu yıl Litvanya’nın ev sahipliğinde 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda B Grubu’nda mücadele edecek olan Fransa, aday kadrosunu açıkladı.

Haberin Devamı

Joakim Noah, Tony Parker ve Nicolas Batum, 24 kişilik aday kadroda en güçlü isimler olarak göze çarpıyor.

San Antonio Spurs’da forma giyen Parker, geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda forma giymemiş ancak bu yıl Avrupa Şampiyonası’nda yer alacağını ifade etmişti.

Daha önce, Fransa formasını altyapı şampiyonalarında giyen Noah ise halen Chicago Bulls ile NBA’de Doğu Konferansı Finali’nde oynarken, Avrupa Şampiyonası’nda forma giyme k istediğini daha önce söylemişti.

Fransa podyuma çıkmak ve muhtemel bir madalya kazanmak istiyorsa, atletik bir pivota ihtiyacının olduğunun farkında. Fransız milli tenisçi Yannick Noah’on oğlu olan 25 yaşındaki Joakim Noah bu profile uygun bir görüntü çizerken, halen NBA play-off’larında 11.7 sayı, 10.4 ribaund ve 1.5 blok ortalamaları ile mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Aday kadroda yer alan bir diğer etkili isim Batum ise, sert savunma özellikleri ile de öne çıkan ve geçtiğimiz iki yaz Fransa formasını giyen bir oyuncu.

Fransa, 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nda Sırbistan, İtalya, Letonya, Almanya ve İsrail'e karşı mücadel edecek.

Fransa’nın 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası için açıkladığı aday kadro şu isimlerden oluşuyor; Andrew Albicy, Nicolas Batum, Rodrigue Beaubois, Yannick Bokolo, Fabien Causeur, Nando De Colo, Boris Diaw, Antoine Diot, Ilian Evtimov, Evan Fournier, Mickaël Gelabale, Charles Lombahe-Kahudi, Ian Mahinmi, Abdoulaye M'Baye, Joakim Noah, Tony Parker, Florent Pietrus, Mickaël Pietrus, Kévin Seraphin, Steed Tchicamboud, Kim Tillie, Ali Traore, Ronny Turiaf and Luc-Arthur Vebobe.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!