"Formula 1 tahmin edilemiyor"

Güncelleme Tarihi:

Formula 1 tahmin edilemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 15:06

Pirelli motorsporları direktörü Paul Hembery, Formula 1 2012 sezonunun giderek tahmin edilemez bir hal aldığı yönündeki görüşlere verdiği cevapta, bunun spor için zararlı olmadığını, aksine pek çok farklı kazananın, katılımcılar için büyük kazanç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Pirelli motorsporları direktörü Paul Hembery yaptığı açıklamada; "Aldığımız geri dönüşlerde büyük çoğunluğun yarışlardan çok keyif aldığını görüyoruz. Sezon başında ilk beş yarışı beş farklı pilot ve araba kazanacak deseydik bize 'Ne çektiniz siz?' derlerdi. Ama başardık işte. İzleyenlerin ezici çoğunluktaki bir bölümü heyecanlı yarışlar görmek istiyor. Bence pek çok insanın görmek istediği de bu."

"Farklı kazananların olması ticari etkiye faydalı oldu"

Hambery sözlerine şöyle devam etti; "Burada sponsor bulmak, kaynak yaratmak ve kendisini Formula 1'de kanıtlamak ihtiyacı uyan pek çok takım var ve bunu başarabilmeleri harika olur. Williams, İspanya'da harika bir yarış kazandı. Öte yandan Sauber Malezya'da çok iyiydi ve Paul di Resta'nın Bahreyn performansını da unutmayalım. Uzun sezon boyunca hala en iyi pilotların, en iyi tasarımcıların ve mühendislerin kazandığını görebilirsiniz. Sezon 20 yarış sürecek ve bunu göreceğiz"

Haberin Devamı

"Lastikleri nasıl çalıştıracağımızı çözemedik"

Hambery; "Formula 1'deki öncelikli unsur olmak istemiyoruz. Bunun mühendisler, pilotlar ve araçlar olması lazım. Bu açıdan bakılırsa daha fazla heyecan istemiyoruz. Zamanla mühendisler bu konuda uzmanlaşacaklar ve birkaç yarış daha sabrederseniz taşlar yerine oturacak. İspanya'da üç ya da dört takımın eşit bir gelişim sağladığına dair işaretler gördük. Yakın zamandaalınacak sonuçlar bunu ortaya çıkaracaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!