Fıtık ettiler

Güncelleme Tarihi:

Fıtık ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Dökülen Fenerbahçe'nin yanı sıra bir de Jay Jay Okocha seyrettim ki, gözlerime inanamadım. Fenerbahçe, takım olarak oynadığı oyunla yerlerde sürünürken, kaçırdığı goller ise yüz karası oldu. Bu kaçan goller kimlerin yüzünü karattı biliyor musunuz? Elbette Jay Jay Okocha'nın yanısıra tüm Fenerbahçeli futbolcular. Bir Fenerbahçe seyircisi düşünün ki, stadı olabildiğince doldurmuş, Fenerbahçe'nin galibiyetine iştahlı gelmiş, bir tek ümitle beklemiş olduğu şey, Fenerbahçe'nin bu maçta galip gelmesiydi.. Fenerbahçe bu maçta inanılmaz derecede kötü oynadı. Ama ele geçen iki tane yüzde yüz gollük fırsatı vardı.

Biri penaltı, diğeri de ikinci yarı İlie'nin yerine giren B.Saffet'in nefis gol pasını, Ankaragücü kale dibinden auta atma becerisini gösteren Okocha'dandı. Eğer dışardan bir futbolcu alınıyorsa, UEFA maçlarında da hiç bir şey vermiyorsa, gönül isterdi ki, böylesine lig maçlarında o muhteşem yeteneklerini, gole çevirebilsin. Ne yazık ki bu maçta Okocha futbol adına sınıfta kaldı.

Ankaragücü, Fenerbahçe'nin sahasında oynamasına rağmen, her yönüyle çok daha üstün futbol görüntüsünü güzellikleri içinde sergileyen iyi bir takım görüntüsü verdi. Eğer ki maçın son dakikalarında Hasan Şaş'ın kaleci Rüştü'yü de çalımlayıp, boş kaleye yuvarladığı top direğe çarpmayıp, Ankaragücü adına gol olsaydı, o zaman Halil İbrahim'leri, Jay Jay Okocha'ların, kısacası Högh, Rüştü, Saffet ve Mustafa Doğan dışındaki tüm futbolcuların sokağa çıkma yasağını kendi kendilerine koyması şart olurdu.. Kısacası Fenerbahçe'ye gönül veren ve seyredenler fıtık olup, maç sonrasında evlerine dönmek zorunda kaldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!