Fırat varsa gol de var

Güncelleme Tarihi:

Fırat varsa gol de var
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 00:00

Türkiye’nin kilitlendiği G.Saray-F.Bahçe derbisini Fırat Aydınus yönetecek. Onun yönettiği 40 maçta 99 gol oldu.

Haberin Devamı

Dev mücadelenin hakeminin gol ortalaması 2.5. Tribünlerden etkilenmediğini belirten Aydınus, “Beni bir tek Sezen Aksu heyecanlandırır” diyor. Yönettiği son 40 karşılaşmada tam 99 gol atıldı.

TÜRKİYE’nin kilitlendiği Galatasaray-Fenerbahçe derbisini, Fırat Aydınus yönetecek. Hücum futboluna prim tanıması ile ön plana çıkan Aydınus’un yönettiği maçların hep gollü geçmesi dikkati çekiyor. Kendisi de eski bir futbolcu olan Aydınus’un yönettiği son 40 maçın 39’unda gol oldu. Bu 40 maçta tam 99 gol atıldı. Derbinin hakemi bu şekilde maç başına 2.5’lik gol ortalaması yakaladı.

14. derbisi olacak

Avantaj kurallarını çok iyi uygulayan Aydınus’un son iki sezonda yönettiği bu 40 maç arasında bol gollü karşılaşmalar göze çarparken, sadece geçen sezon yönettiği Gençlerbirliği-Bursaspor maçı golsüz sonuçlandı. Yıllarca Davutpaşaspor’da forma giyen, futbolculuğu döneminde önce orta saha sonra da savunmada oynayan başarılı hakem, Türk futbol tarihinde en fazla derbi yöneten isimler arasında yer alıyor. Aydınus, yarınki karşılaşma ile kariyerinin 14. derbisine çıkacak.

Küfürleri duymuyor

Maç esnasında tribünlerden etkilenmediğini, hatta edilen küfürleri bile kesinlikle duymadığını belirten Fırat Aydınus, “Yönettiğim bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçı sonrası eve geldim. Televizyonu açtım, kendi maçımı izlemeye başladım. Bana edilen küfürleri o anda fark ettim. Maça öyle konsantre olmuşum ki, karşılaşma esnasında bir tek küfür bile duymamışım” diye konuşuyor.

1.83 boyu ve bebek yüzü ile Süper Lig hakemleri arasında “en yakışıklı ve en karizmatik isim” olan Fırat Aydınus, 7 yıldır FIFA kokartı taşıyor. 90 dakika boyunca çok koşan ve müthiş özgüveni ile tanınan Aydınus, sahaya sağ adımını atarak ve dua ederek çıkıyor.

Minik Serçe gelmesin!

Derbinin hakeminin en belirgin özelliklerinden biri de sıkı bir Sezen Aksu hayranı olması. Öyle ki Aydınus, “Maça annem gelsin, babam gelsin, hatta Başbakan gelsin hiç etkilenmem, heyecan duymam. Ama Sezen Aksu gelirse, işte o zaman ben ne yaparım. Çocukluğum, gençliğim onu dinlemekle geçti. Eros Ramazotti’yi ve Sting’i de severim, ama benim için Sezen Aksu’nun yeri ayrıdır” dedi.

Fırat Aydınus’un derbileri

2004-2005
Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1
Galatasaray-Beşiktaş: 1-0

2005-2006
Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2
Beşiktaş-Galatasaray: 1-2

2006-2007
Beşiktaş-Galatasaray: 2-1
Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-0
Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2

2007-2008
Fenerbahçe-Galatasaray: 2-0
Fenerbahçe-Galatasaray: 0-0
Galatasaray-Fenerbahçe: 1-0

2008-2009
Galatasaray-Fenerbahçe: 0-0

2009-2010
Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-0
Beşiktaş-Galatasaray: 1-1

Sabıkalı hakem 2 yıl sonra Fener maçında

F.Bahçe 2009’da Belediye’ye 2-0 yenilirken ofsayt kokan gollere bayrak kaldırmayan Serkan Ok, derbiye verildi.

İKİ yılı aşkın bir süredir Fenerbahçe maçlarına verilmeyen yardımcı hakem Serkan Ok, Merkez Hakem Kurulu’nun af kapsamına girdi ve yarın oynanacak derbi maçına atandı. Geçmişte sarı lacivertli takım aleyhine önemli hatalar yapan Ok, Galatasaray derbisi ile tam 25 ay aradan sonra ilk kez bir Fenerbahçe maçına çıkacak.
Ambargolu olduğu dönemde 40 maçta görev almasına karşılık, F.Bahçe’nin hiçbir maçına verilmeyen yardımcı hakem, bu süre içerisinde Beşiktaş’ın 5, Galatasaray’ın ise 4 karşılaşmasında görev yaptı.
Ülkemizde FIFA kokartı taşıyan 10 yardımcı hakemden biri olan Ok, derbinin hakemi Fırat Aydınus ile birlikte geçen hafta Bank Asya 1. Lig’de Güngören Belediyesi-Altay maçına çıktı. Ancak karşılaşmayı yöneten hakemler, yedikleri golden önce kaleciye yapılan faulü görmedikleri ve bir penaltılarını da vermedikleri iddiası ile Altay Kulübü’nden büyük tepki almıştı.

Serkan Ok ne yapmıştı?

DERBİNİN yardımcı hakemi Serkan Ok, F.Bahçe’nin 8 Şubat 2009’da 2-0 yenildiği Belediyespor karşılaşmasını yönetti. Sarı lacivertliler, bu maçta yedikleri 2 golün de ofsayt olduğunu belirterek, bayrak kaldırmayan Ok’u suçladı.

Yardımcı hakem Serkan Ok’un Galatasaray-Fenerbahçe derbisine atanması sizce doğru mu?
Erman Toroğlu: Bir kısmı bilgisiz, bir kısmı futbol camiasını ve hakemlik camiasını çok iyi bilen yöneticiler... Ama hepsi bu işlerle ilgili yöneticiler. Her şeyi konuşacaklar. Ortalık, yangın yerine dönecek. Ağızlarına gelen her şeyi söyleyecekler. Bununla kalmayacaklar, gazetecilere telefon açıp ağır sözler sarfedecekler... Ama, MHK Başkanı Oğuz Sarvan çıkıp gerçekleri söylediği zaman da, “Bunu görevden alın” diyecekler. Yardımcı hakem Serkan Ok’un dev derbiye verilmesi bütün bunlarla bağlantılı gibi geliyor bana.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!