Fiorentina'da amaç ilki başarmak

Güncelleme Tarihi:

Fiorentinada amaç ilki başarmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fiorentina, yarın şimdiye dek deplasmanda yenemediği Lecce ile karşılaşacak.

Kendi sahasında Fiorentina ile yaptığı 8 maçtan 5’ini kazanan ve 3’ünden de beraberlikle ayrılan Lecce’yi, Fiorentina’nın çıkışı tedirgin ediyor. İtalya Ligi’nin 9. haftasında yapılacak karşılaşma öncesinde, Fiorentina’da, Torriçelli’nin kart cezası, Amoroso’nun da sakatlığı sürüyor. Lecce’de ise savunma oyuncuları Piovotto ve Dainelli’nin sakatlıkları bulunuyor.

İtalya Kupası çeyrek final ilk maçında, Brescia’ya, geçen Perşembe günü 6 gol atan Fiorentina’da, morallerin yüksek olduğu gözlenirken, tek sorunun taraftarlarla kulüp arasındaki gerginliğin sürmesi olduğu söyleniyor. Fiorentina taraftarı, Brescia karşısında alınan farklı skorlu galibiyete karşın, kulüp başkanı Vittorio Cecchi Gori’yi hedef alan tezahüratlarını sürdürürken, taraftarların ilk kez yöneticilere karşı da pankart açtığı belirtildi.

Bu arada Brescia maçında 2 gol atan ve "Bundan sonra ilk 11’de sahaya çıkmayı umuyorum" diyen Chiesa, teknik direktörü Terim’in gözüne girmeyi başardı. Chiesa’ya, Lecce karşısında da Leandro ile birlikte görev verilmesi bekleniyor.

Lecce’de ise forvette Lucarelli ve Trabzonspor’dan tanınan Vugrineç oynayacak. Lucarelli, basına verdiği demeçte, "Fiorentina, savunmada türlü çözüm yolları deniyor ve birçok farklı biçimlerde gol atabiliyor" dedi.

Karşılaşma yarın TSİ 16.00’da başlayacak. Fiorentina, ligde 10 puanla 11, Lecce ise aynı puan ve averajla 10. sırada yer alıyor.

RUİ COSTA: "TERİM FİORENTİNA'YI GALATASARAY'A BENZETMEK İSTİYOR"

Fiorentina takım kaptanı Manuel Rui Costa, kulübün resmi internet sitesinde (www.acfiorentina.it) mor menekşeli taraftarların sorularını yanıtlarken, "Fiorentina takımının kaptanlığını yapmak benim için gurur verici" dedi.

Taraftarın yönelttiği "Terimli Fiorentina’nın en büyük eksiği ne?" sorusuna, "Özellikle sonuçlar. Büyük çoğunluğu şanssızlık. Takım çok iyi oynuyor ama neticeye ulaşamıyor. Bu futbolda arada olur" diyen Rui Costa, "Şimdi güçlü olmak gerekir. Pes edip, başımızı öne eğip gidemeyiz. Daha fazla konsantre olup, aynı şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Diğer bir eksikliğimiz, bazı yerlere oyuncu gerekiyor. Belki de aynı özelliğe sahip çok fazla oyuncuya sahibiz" dedi.

"Terim’in rüyasının, Fiorentina’yı Galatasaray’ın oyun düzeninde görmek olduğuna ve teknik direktör ile Başkan Gori’nin projelerine inanıyor musun?" şeklindeki sorulara ise Portekizli kaptan "İlk olarak, Terim ile Başkan Cecchi Gori’nin aynı projelere sahip olmalarını umuyorum. İki ayrı proje istemiyorum. Eğer bunlar arasında bir sürtüşme olursa, Fiorentina’ya yararlı olmaz. Sadece, projeleri aynı ise daha iyi çalışılır ve bu şekilde oyunculara olumlu heyecan verilir.

İkinci olarak, Terim’in oyununa çok inanıyorum. Sanıyorum ki, Galatasaray’a benzetmek istiyor ama sadece Milan’ı yenen Galatasaray’a değil, özellikle UEFA Kupası’nı kazanana. Türkiye’de çok büyük işler yaptı ve bence şimdiki hedefi, Galatasaray’da yaptıklarını Fiorentina’da yapmak.

Bu çalışma sistemi şimdiye kadar meyvasını vermeye başladı. Hepimiz bunu istiyoruz" diye cevap verdi.

Rui Costa, Türk teknik direktör ile takım arasında soyunma odası içindeki ve dışındaki ilişkiyle ilgili olarak ise "Eğer, Fiorentina bu yıl yanlış yaparsa, bu soyunma odasının suçu olmayacak. İyi bir grubuz ve birlik içindeyiz. Yeni gelenler çok kolay ve hızlı takıma uyum sağladı. Ama İtalyan liglerine tam adapte olmaları için dışarıdan gelenlere sanırım biraz daha zaman vermek gerekir" dedi.

Rui Costa’ya yöneltilen sorular daha çok taraftarın halen unutamadığı Batistuta ile ilgili olurken, tecrübeli kaptan, "Fiorentina, Batistutasız daha iyi veya eğlenceli denemez. Sadece geçtiğimiz yıllarda Fiorentina üzerinde biraz da olsa Batistuta’nın etkisi altındaydı. Çok gol attığı için hep onun üzerine oynanırdı. Batistuta gibi bir futbolcu her takımın arzusudur. Batistuta’nın takım için yaptıklarının unutmadan Fiorentina’nın geleceğini düşünmek zorundayız" diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!