Fiorentina Kupa'ya koşuyor: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Fiorentina Kupaya koşuyor: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2001 00:00


Haberin Devamı

Teknik Direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Fiorentina, Milan'ı 2-0 yenerek, İtalya Kupası'nda finale adını yazdıran ilk takım oldu.

A. Franki Stadı'nda yapılan maçın gollerini, 40. dakikada Chiesa ve 81. dakikada Rui Costa kaydetti. Fiorentina, ilk maçta elde ettiği 2-2'lik deplasman beraberliğinin skor avantajıyla iki yıl aradan sonra finale çıktı. Mor menekşeler, bu başarılarıyla tarihlerinde de İtalya Kupası'nda 9. kez final oynama hakkını elde etmiş oldular.

Fiorentina, Milan karşısında 90 dakika boyunca üstün bir mücadele sergiledi, Milan ise kontrataklarla gol aramaya çalıştı. Teknik Direktör Terim tarafından geçen Pazar günü ligde Napoli karşısında oynatılmayarak dinlendirilen Chiesa, Rui Costa ile birlikte maçın yıldızı oldu. Milan'a bugüne kadar 11 gol atan Chiesa, adını litaratürlere ''İtalya'da Milan'a en fazla gol atan futbolcu'' olarak yazdırdı.

Karşılaşmayı yaklaşık 20 bin kişi izledi. Fiorentina taraftarları,maçtan sonra Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulundular. Taraftarlar, ''Terim bizimle kal'' tezahüratı yaptılar. Terim, maçtan sonra saha içi röportajlarında bir İtalyan TV'sine yaptığı kısa değerlendirmede, ''Büyük bir Fiorentina gördüm bu akşam. Finale kalmaya layıktık. Futbolcularım ve kendim adına çok mutluyum'' dedi.

Sahasında son 6 yıldır İtalya Kupası maçlarında yenilgi almayan Fiorentina, Milan karşısında da bu seriye devam ederek finale kaldı. Mor menekşelerin finaldeki rakibi, yarın yapılacak Parma-Udinese maçında belli olacak. Udinese, deplasmanda yapacağı maçta ilk karşılaşmadaki 2-1'lik galibiyetin avantajını kullanmaya çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!