Finalistler dünya turnesine çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Finalistler dünya turnesine çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 11:09

The Chance programının 16 finalisti, turne boyunca Manchester United, Juventus ve ABD Milli Takımı’nın gençlik takımlarına karşı mücadele edecek.

Haberin Devamı

Nike’ın 2012’deki The Chance yarışmasına 55 ülkeden 100.000’i aşkın oyuncu katıldı. The Chance’ın son ayağında en iyi 100 oyuncu FC Barcelona’nın ünlü gençlik akademisinde yoğun bir eğitim ve maç programında yer aldı. Barselona’daki bir haftalık programda ilk 16’ya seçilen futbolcular eğitim için şimdi altı haftalık dünya turnesine çıkacak. Turne boyunca futbolcular, aralarında Manchester United, Juventus ve ABD Genç Milli Takımı gibi dünyanın en ünlü akademi takımlarına karşı mücadele edecek.

Nike’ın The Chance yarışması, amatör futbolculara seçkin bir sahnede kendilerini kanıtlama ve oyunlarının çıtasını yükseltme fırsatını veren dünyanın tek global yetenek avı programı. Eğitim turnesine katılan 16 finalistten sadece bir tanesi İngiltere’de yer alan ve FA Premier Lig’in desteklediği Nike Akademi’ye katılma şansını yakalayacak.

Haberin Devamı

Nike’in merkezinin yer aldığı ABD’nin Oregon şehrinde başlayan dünya turnesinde 16 oyuncu, önlerindeki maçlara hazırlık amacıyla bir dizi yoğun eğitim ve testten geçti. Oyuncular, sporcuları daha iyi yetiştirmeye yardımcı olan antrenman ve kondisyon sistemi Nike SPARQ ile değerlendirildi.

Oyuncularla Barselona’da birlikte vakit geçiren Fransız futbol efsanesi Laurent Blanc, "The Chance dünyanın dört bir yanındaki genç oyunculara dünya sahnesinde yeteneklerini sergileme ve becerilerini geliştirme fırsatını sunuyor” dedi. "Bu 16 finalist, FC Barcelona’daki dünya finallerinde yeteneklerini kanıtladılar. Şimdi önlerinde hayatlarının fırsatı var. Akademi takımlarına karşı mücadele ederek birinci sınıf oyuncular karşısında yeteneklerini sınayacaklar" dedi.

Turneye katılan 16 finalist, kondisyonlarının zirvesinde maçlara çıkmalarını sağlamak için seçkin antrenör, beslenme uzmanı ve kondisyonerler tarafından çalıştırılacak. Oyuncuların çıkacağı her maç, kulüp antrenörleri tarafından fark edilmeleri için bir fırsat.

Turne süresince oyuncular ABD’de Los Angeles, İtalya’da Torino ve İngiltere’de Manchester gibi çeşitli şehirlerin kültürel zenginliğini yerinde görme şansını da yakalayacak.

Haberin Devamı

Nike’ın The Chance programının Baş Antrenörü Jimmy Gilligan’a göre, “FC Barcelona’daki yoğun eğitim ortamından çıkan bu 16 futbolcu oyunlarını bir üst çıtaya taşımak için gereken olgunluğa, beceriye ve tavıra sahip olduklarını kanıtladı. Şimdi önlerindeki mücadele, bu deneyimden yararlanarak takım olarak aralarında dünyanın en iyi genç oyuncularının bulunduğu rakiplere karşı oynamak. Futbolun bu en üst düzey sahnesinde kendilerini göstermek ve fark edilmek için bir fırsatları var.”

The Chance’a katıldıktan sonra toplam 16 oyuncu profesyonel kulüplerle anlaşma yapmayı başardı. En son Avustralya’dan seçilen Tom Rogic İskoçya’nın şampiyon takımı Celtic FC ile anlaştı. Daha önce Avustralya Milli Takımı’nda oynuyordu.

Haberin Devamı

En iyiler arasına girmeye can atan genç futbolcular The Chance’ın dünya turnesini Nike’ın Facebook’taki Nike Football sayfasından ve Twitter’da @NikeFootball adresinden takip edebilir.

Turneye katılacak 16 finalist:

Ismail H’Maidat (Belçika), Dario Van Den Buijs (Belçika),  Dimitris Komnos (Yunanistan), Marco Vinicius Di Lauro (İtalya), Ryosuke Kinoshita (Japonya), Kirill Laptev (Rusya), Petar Golubovic (Sırbistan), Teboho Charlie Tsotetsi (Güney Afrika), Saifeddine Alami Bazza (İspanya), Gonzalo Balbi (İspanya), Bubakary Sonko (İsveç), Jose Figura (İngiltere), Brian Iloski (ABD), Kevin Salazar Chiquiza (Kolombiya), Joel Bravo (Ekvador) ve Fernando Canales (Peru).

Haberin Devamı

Dünya turnesinde birinci seçilen oyuncu, 1 Mart itibariyle sezonun geri kalan bölümünde İngiltere’de Loughborough Üniversitesi’nde bulunan Nike Akademi’ye devam edecek. Nike Akademi, FA Premier Lig’deki takımların yedek ve akademi takımlarıyla karşı çeşitli fikstür maçlarında mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!