Filenin Sultanları'na özel davet

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanlarına özel davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 19:06

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılacak A Milli Bayan Voleybol Takımı için davet verdi.

Tepebaşı'ndaki başkonsolosluk binasında gerçekleştirilen davete, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Jessica Hand, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve milli voleybolcular katıldı.

Davette konuşan Jessica Hand, olimpiyatlara katılma hakkı elde eden bayan milli takımını tebrik ederek, “Böyle önemli bir organizasyona katılacakları için kendilerini kutluyorum. Kendilerini Londra'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Olimpiyat oyunlarına sadece 57 gün kaldığını kaydeden Hand, ayrıca olimpiyat oyunlarının hemen ardından paralimpik oyunlarını da düzenleyeceklerini vurgulayarak, “1948'de düzenlenen ilk paralimpik oyunlara da Birleşik Krallık ev sahipliği yaptı. Tüm dünyadaki büyükelçilerimiz ve temsilciliklerimiz, 2012 Londra Olimpiyatları'nı duyurmak için aktif bir biçimde çalışıyor. Bu, dünyaya Birleşik Krallığı en iyi şekilde yansıtmak, ülkenin turistik ziyaret, çalışmak ve eğitim almak için muhteşem bir yer olduğunu göstermek adına elimize geçirdiğimiz benzersiz bir fırsat” şeklinde konuştu.

Erol Ünal Karabıyık ise Başkonsolos Hand'e daveti için teşekkür ederek, “Bazı prosedürler vardı. Bu konuda bize yardımcı oldular” dedi.

Karabıyık, daha sonra basın mensuplarına olimpiyat oyunlarındaki gruplarıyla ilgili açıklamada bulundu. Çok zorlu bir gruba düştüklerini kaydeden Karabıyık, “Grubumuzda son olimpiyat oyunlarının ilk 3 takımı ile son Avrupa Şampiyonu var. İlk kez katılma şansı yakaladığımız olimpiyatta elimizden geleni yapacağız. İlk hedefimiz gruptan çıkmak” diye konuştu.

Gruptan çıkmaları halinde avantajlı olabileceklerini söyleyen Karabıyık, “Eğer gruptan çıkarsak, inanıyorum ki başarılı bir sonuçla ülkemize döneriz” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!