Filenin Aslanları altın peşinde

Güncelleme Tarihi:

Filenin Aslanları altın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 12:44

3. İslami Dayanışma Oyunları için Endonezya'da bulunan Voleybol Erkek Milli Takımı şampiyon olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Güney Sumatra adasının başkenti Palembang'ın evsahipliğinde düzenlenen oyunlara 5 gün önce uzun ve yorucu bir yolculuk sonucunda gelen Voleybol Milli Takımı, ilk kez geldikleri bu ülkede karşılaştıkları problemleri geride bırakarak madalyaya kilitlendi.

Milli Takım Menajeri Osman Haluk Tüfekçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 saati bulan yolculuğun ardından ilk karşılaştıkları sorunun, konaklama olduğunu söyledi. Sporcu köyünde kalmayan milli takımın, ilk kaldıkları otelin kirli olup ağır koktuğunu, yemek yağlarının da koktuğunu anlatan Tüfekçioğlu, "Açıkçası adaptasyon sorunu yaşadık. Bunlar daha önce de karşılaştığımız şeyler, ancak insan belli başlı alışkanlıklardan geldikten sonra burada biraz zorlanıyor" dedi.

İlk kaldıkları otelde sporcuları dışarıda yemeğe götürüp hamburger tarzı besinlerle beslendiklerini ifade eden Tüfekçioğlu, "Mideleri bozulmasın diye çok dikkat ettik. İshal durumunda vücudun su kaybı en az 10 gün sonra kendini yenileyebiliyor" diye konuştu.

Tüfekçioğlu, B Grubu'nda İran, Kamerun, Mısır, Katar ve Kuveyt ile mücadele edeceklerini belirterek, "Bizim grubu diğerine göre daha sert yapmışlar. İran ve Kamerun iyi takımlar. Eski jenerasyondan voleybolcularla gelmişler. Biraz tecrübeli ve daha yaşlılar. Biz ise genç ve yıldız takım ağırlıklı geldik. Milli takımımımızın geleceğe yönelik birtakım planları doğrultusunda böyle bir takım oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Takımda bir sakatlığın yaşanmamasını dileyen Tüfekçioğlu, "Palembang'dan en iyi sonuçla dönmek, şampiyon olmak istiyoruz. Buradan Türkiye'de bize destek olan herkese sevgilerimizi yolluyoruz" dedi.

Tüfekçioğlu, Polonya'da Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'na katılan A Milli Takım'ın aldığı kötü sonuçlarla ilgili de şunları söyledi:

"Onlar bayağı zorlu bir gruba gittiler ancak iyi mücadele ettiler. Polonya maçında biraz fazla zorladılar, enerjileri biraz düştü ama bence iyi maçlar çıkardılar. Oradaki oyuncularımızın 3-4'ü genç takımımızdan giden oyuncularımız. Takımda bayağı bir jenerasyon değişikliği oldu ama çok güzel mücadele ettiler. hepsini buradan tebrik ediyorum."

Çadırda antrenman

Milli Takım Kaptanı Berkan Bozan da kendisinin ve takım arkadaşlarının Endonezya'ya ilk kez geldiklerini ve özellikle saat farkından dolayı adaptasyon sorunu yaşadıklarını anlattı.

Geleneksel Endonezya yemeklerini, midelerinde bir sıkıntı olmasın diye henüz tatmadıklarını söyleyen Bozan, "İlk günlerde yemek konusunda zorlandık ancak herşey düzene girdi. Antrenörlerimiz otelin aşçısına yemek listesi verdi, bize göre yemek yapıyorlar. İnşallah herşey daha güzel olacak" dedi.

Bir ilkokulun sadece üstü kapalı basketbol sahasında antrenman yaptıklarına dikkati çeken Bozan, "Sadece bir kere maç salonunda antrenman yapabildik. Ya çadırda ya da okul salonlarında antrenman yapıyoruz" diye konuştu.

Oyunlardaki ilk maçlarına çıkacakları Kamerun ile daha önce hiç karşılaşmadıklarını söyleyen Bozan, "Bu turnuvada sadece İran ve Mısır'ı biliyoruz. Onun dışında diğer ülkeler hakkında bilgimiz yok. Bugün İran ve Kamerun maç yapacak. O maçı videoya alıp maça öyle çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Berkan Bozan, sözlerini, "Hedefimiz tabii ki madalya. Genç kadroyla geldik ancak genç takımlar her zaman daha tehlikelidir" diyerek tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!