Filede "sakat"a geldik

Güncelleme Tarihi:

Filede sakata geldik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 11:13

A Milli Bayan ve Erkek Milli Takımları'nı sakatlıklar vurdu. Her iki milli takım da sakatlıklar nedeniyle Avrupa Şampiyonası elemelerine önemli oyuncularından yoksun çıkacak.

Haberin Devamı

Bayanlarda, 23-25 Mayıs'ta Belarus'ta yapılacak Avrupa Şampiyonası 2. tur elemesi 1. turnuvasında mücadele edecek Milli Takım'da Neslihan Demir, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol ve Neriman Özsoy, sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak.

Erkeklerde ise Danimarka'da bugün başlayacak ve 25 Mayıs'ta sona erecek Avrupa Şampiyonası 2. tur elemesi 1. turnuvasında, Burutay Subaşı ile Emre Batur, forma giyemeyecek.

A Milli Bayan Voleybol Takımı Yardımcı Antrenörü Ferhat Akbaş, yaptığı açıklamada, sezona iyi başladıklarını belirterek, "Ocak ayında, Dünya Şampiyonası 3. tur elemelerini grup birincisi olarak bitirdik ve finallere gitmeye hak kazandık. İyi başladığımız sezonda bazı sakatlıklar yaşıyoruz ancak sezonun geri kalan kısmının çok iyi geçeceğini düşünüyorum" dedi.

Belarus'ta, 23-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası 2. tur elemesi 1. turnuvasına hazır olduklarını kaydeden Akbaş, "Rakiplerimiz belli. Belarus, Danimarka ve Finlandiya ile karşılaşacağız. Burada kağıt üzerinde favori biziz ancak 4 önemli oyuncumuz sakat. Neslihan, Eda, Naz ve Neriman sakatlıkları nedeniyle elemelerde aramızda olmayacak. Tedavileri biter bitmez takımdaki yerlerini alacaklar" diye konuştu.

"İki ayrı takım, hem gençler hem de tecrübeliler için iyi"

Sezonun yoğunluğu nedeniyle bu yıl da iki ayrı takımla mücadele edeceklerini anlatan Akbaş, "Önümüzde Avrupa Şampiyonası elemeleri, Avrupa Ligi, Grand Prix ve Dünya Şampiyonası var. Sezonu Avrupa Ligi ve diğerleri olarak ikiye ayırdık. Avrupa Ligi'nde takıma ben başantrenörlük yapacağım, diğerlerinde ise Massimo Barbolini takımın başında olacak" ifadelerini kullandı.

İki ayrı takım oluşturmanın hem gençler hem de tecrübeli oyuncular için iyi olduğunu dile getiren Akbaş, "İki ayrı takım yaptığımızda, bir yandan genç oyuncuları A takıma yetiştirirken diğer yandan as oyuncularımızı yıpratmadan önemli organizasyonlara saklayabiliyoruz. Bu uygulamayı her iki taraf için de çok faydalı buluyorum" şeklinde konuştu.

A Milli Erkek Takımı Menajeri Görken

Danimarka'da, 22-25 Mayıs'ta, Avrupa Şampiyonası 2. tur elemesi 1. turnuvasına çıkacak olan A Milli Erkek Takımı'nda da iki önemli oyuncunun sakatlığı bulunuyor.

A Milli Takım Menajeri Muhammet Görken, takımın durumunun genel anlamda iyi olduğunu belirterek, "Bayanlar gibi bizi de yoğun bir sezon bekliyor. Hazırlıklarımız iyi gidiyor ancak iki önemli oyuncumuz sakat. Burutay Subaşı ile Emre Batur'un sakatlıkları bizi üzdü" dedi.

Görken, iki oyuncunun tedavilerinin devam ettiğini ve mümkün olan en kısa sürede hazır olacaklarını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!