Fildişi Sahili ile dişli prova

Güncelleme Tarihi:

Fildişi Sahili ile dişli prova
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 00:00

A Milli Takımımız, Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında bu akşam İzmir’de Fildişi Sahili ile oynuyor. Millilerimizi Afrika’nın futboldaki yükselen değeri ile ilk kez karşı karşıya getirecek Atatürk Stadı’ndaki maç saat 20.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımımız, 2010 Dünya Kupası Avrupa 5. Eleme Grubu’nda mart ve nisan aylarında İspanya ile oynayacağı kritik maçlar öncesi hazırlık sınavında bugün Fildişi Sahili ile karşılaşıyor.

İzmir Atatürk Stadı’ndaki mücadele saat 20.30’da başlayacak. A Milli Takımımız’ın ilk kez karşılaşacağı Afrika’nın yükselen değeri Fildişi Sahili ile olan bu tarihi buluşmasını TRT-1 naklen ekrana getirecek.

Mücadelenin hakemi Romanya Futbol Federasyonu’ndan Sorin Corpodean. Corpodean’ın yardımcılıklarını Miclos Nagy ve Octavian Sovre yapacaklar.

Milli Takımımız’da hastalık ve sakatlıkları nedeniyle Hakan Balta, Mehmet Topal, Mevlüt Erdinç ile Batuhan Karadeniz 3 gün önce kadrodan çıkarılmıştı. Fildişi Sahili’nde Baky Kone ile Yao Kauassi Gervais ile Zogbo Aristide mazeretleri nedeniyle kadroda yok.

HAKEM: Sorin Corpodean

STAT: İzmir Atatürk

SAAT: 20.30

TV: TRT-1

TÜRKİYE: Volkan  Gökhan Gönül  Servet  Gökhan Zan  Caner  Hamit  Aurelio  Emre Arda  Tuncay  Semih

FİLDİŞİ: Barry Boka K.Toure Zokora Y.Toure Demel  B.Kone Eboue Sanogo Keita  Drogba


GÖZDE FiLLER

TAMAMI yurt dışında forma giyen futbolcular ordusundan kurulu olan Fildişi Sahili Milli Takımı, 2005-06 yılları arasındaki patlamasıyla dünya futbolunun gözde takımlarından biri arasına girdi. Milli futbolcularıyla Avrupa’nın gözde futbol pazarlarından biri olan Fildişi Sahili’nin, Türkiye maçı için İzmir’e gelen kadrosundaki 20 futbolcunun değeri yaklaşık 148 milyon 700 bin Euro (ortalama 7 milyon 80 bin Euro) ve A Milli Takımımız’ın şu anki kadrosundaki 21 futbolcunun toplam değerinden (yaklaşık 117 milyon 100 bin Euro, ortalama 5 milyon 576 bin Euro) daha fazla.

En değerlisi Drogba

"Filler" lakaplı Fildişi Sahili’nin en değerli futbolcusu ise 40 milyon Euro ile neredeyse takımın dörtte biri değerindeki Chelsea’de forma giyen Didier Drogba. 33 kezle Drogba, Filler’in en çok gol atan futbolcusu unvanını elinde bulundururken, Didier Zokora da 75 kezle en çok milli olan futbolcu. Sakatlığı nedeniyle bir yılı aşkın süredir ilk kez milli takıma çağrılan Drogba’nın bugün forma giymesi bekleniyor.

2006’da patladı

2006’da ilk Dünya Kupası deneyimini yaşayan Filler, FIFA sıralamasında 18. sıraya kadar çıktı. Dünya Kupası’na katılmadan önceki en büyük başarısı 1992’de Afrika Uluslar Kupası’nı kazanmasıydı. İyi futbolcularını pazarlayan bir lige sahip olduğu için şubat ve kasım aylarında oynanan ulusal ligde yerel futbol çok da ön plana çıkamıyor. Takımın başında ise11 Mayıs 2008’den beri, 3 sezon önce Trabzonspor’da da görev yapan Boşnak Vahid Halilhodzic var.

Turist olarak gitmeyeceğiz

FİLDİŞİ Sahili Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, 29 Mart’taki Malavi sınavı öncesi bugünkü maçla ilgili "Avrupa’nın ve dünyanın en iyi ekiplerinden birisiyle oynamaya geldik" dedi. Bir dönem Trabzonspor’u da çalıştıran Halilhodzic, finallere katılmayı istediklerini belirterek "Bu ekip Dünya Kupası’na turist olarak gitmeyecek. Bu takımın üstün kapasitesi var. Biraz zor gözükmesine rağmen bir Afrika takımı ileride Dünya Kupası’nı kazanacak. Finallere kalırsak, en ileri noktaya gidebilmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Türkiye’yi iyi tanıdığını kaydeden teknik patron, bugünkü maçın önemli olduğunu da belirtti.

Drogba, Tuncay Şanlı’nın İngiltere örnek bir futbolcu olduğunu söylerken, Kolo Toure ve Zokora, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’ndaki performansından etkiklendiklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!