FIFA Dünya Kupası, Berlin'de sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

FIFA Dünya Kupası, Berlinde sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 15:20

Brezilya'da, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde yapılacak 2014 Dünya Kupası müsabakaları öncesinde Berlin'e getirilen FIFA Dünya Kupası, tarihi Brandenburg Kapısı'nda sergileniyor.

Haberin Devamı

Coca-Cola tarafından düzenlenen "FIFA Dünya Kupası Turu" kapsamında Berlin'e getirilen FIFA Dünya Kupası eski futbolcu Pierre Litbarski tarafından tanıtıldı. Brandenburg Kapısı'nda toplanan futbol severler, kupayla fotoğraf çektirmek için kuyruklar oluşturdu.

FIFA Dünya Kupası, Berlinde sergileniyor


2 NİSAN'DA FRANKFURT'TA


FIFA Dünya Kupası, 2 Nisan'da Frankfurt'a götürülecek. FIFA Dünya Kupası'na, sadece kupayı kazanma başarısı göstermiş takımların futbolcuları ve FIFA tarafından özel olarak yetkilendirilen kişilerin dokunabiliyor.

FIFA Dünya Kupası 36,8 santimetre yüksekliğinde ve 6,175 kilogram ağırlığında. 18 ayar som altından yapılan kupanın tabanında iki tabaka malakit taşı bulunuyor.

Kupanın altında, 1974'ten beri FIFA Dünya Kupası'nı kazanan ülkelerin adları ve şampiyonluk yılı yazılı. FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımlar bir süreliğine orijinal kupayı ellerinde tutabiliyorlar. Sonra şampiyon takıma kupanın bir benzeri veriliyor.

Altın kaplama olan benzer kupa da, FIFA Dünya Kupası Kazananları Kupası adıyla anılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!