FIFA baskı yapıyor

Güncelleme Tarihi:

FIFA baskı yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2010 13:34

Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın torunu Mandla Mandela, “FIFA, büyük babamın kapanış törenine katılması için aşırı baskı yapıyor” dedi.

Mandela'nın torunu Mandla, BBC Radyo'ya yaptığı açıklamada, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), büyük babasına, bu akşam Hollanda ve İspanya arasında oynanacak final maçı öncesinde düzenlenecek kapanış törenine katılması yönünde ısrarcı davrandığını iddia etti. FIFA'dan anlayış beklediklerini ifade eden torun Mandela, “FIFA, ailemizden birini kaybettiğimizi ve yasta olduğumuzu anlamalı. Bence bu, ailemizi kendi haline bırakmaları için yeterli bir sebep” dedi.

91 yaşındaki Nelson Mandela, kupanın 11 Haziran'daki açılış törenine, torununun 13 yaşındaki kızının önceki akşam trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle katılmamış, bir ay süren kupa boyunca gündemde fazla yer almamıştı.

FIFA Sözcüsü Nicolas Maingot, 3 gün önceki açıklamasında, Dünya Kupası'nı, şampiyon takımın kaptanına kimin sunacağına ilişkin kararın henüz verilmediğini, Mandela'dan, FIFA'nın bu konudaki teklifine hala bir yanıt gelmediğini ifade etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!