FIA ceza sistemi üzerinde çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

FIA ceza sistemi üzerinde çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 10:22

FIA, ciddi kazalara sebep olan pilotların, aynı hataları tekrarlamalarının önüne geçmek için puan ceza sistemi üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Buna göre belli bir ceza puanını tamamlayan pilot, otomatik olarak bir yarışlık men cezası alacak. Kaynaklar, Belçika GP'deki ilk tur kazasına yol açan Romain Grosjean'e, yıllarca aradan sonra verilen yarıştan men cezasının, geçmişteki hataları dikkate alınarak alındığını ifade etti.

turkiyef1.com'un haberine göre, FIA teknik delegesi Charlie Whiting yaptığı açıklamada, konunu gelecek hafta Formula 1 takımları ile masaya yatırılacağını söyledi. Birçok ülkede uygulanan, sürücülerin ehliyetlerine eklenen ceza puanları sonunda ehliyetine el konulması gibi, pilotların Süper Lisansları'na ceza puanlarının ekleneceğini belirten Whiting, "12 puanınız veya belirlenen puanınız olduğunda bir yarış cezanız olacak. Yani bu türden birşeyi müzakere edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Böyle bir uygulamanın pilotların işledikleri tüm hataları içereceğini belirterek, bunun sadece pist içindekilerle de sınırlı kalmayacağını ifade etti. Whiting puanları da yapılan hataların da küçük temaslardan büyük kazalara sebebiyet veren olaylara değin farklı farklı kategorilerde olacağını belirtti.  Bu düşüncelerini takımlarla paylaşacağını söyleyen Whiting, takımların buna karşı çıkabilecekleri imasında da bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!