Feyyaz'dan Tümer'e destek

Güncelleme Tarihi:

Feyyazdan Tümere destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2006 12:12

Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin'e, 1994-95 sezonunda Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Feyyaz Uçar'dan destek geldi. Uçar, "Büyük takımlarda bazen yıldız futbolcular gözden çıkarılır. Ancak bu futbolcunun tercihiymiş gibi gösterilir" dedi.

Süleyman Seba başkanlığındaki yönetimle yaşadığı çek krizi nedeniyle 1994-95 sezonunda Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olduğunda camianın eleştiri oklarını yönelttiği Feyyaz Uçar, “Büyük takımlarda zaman zaman yıldız futbolcular gözden çıkarılır. Ancak taraftar ve kamuoyu baskısı nedeniyle bu futbolcunun tercihiymiş gibi gösterilir. Transferin ayrıntılarını tam olarak bilmiyorum, ama Tümer'in soğukkanlılığını koruması, gelebilecek her türlü tepkiye hazırlıklı olması lazım” dedi.

İnönü Stadı'nda oynanacak maçların Tümer için çok zor geçeceğini belirten Uçar, “Ben de Fenerbahçe formasıyla İnönü'ye çıktığımda 90 dakika aleyhte tezahürat yapıldı. Ancak seyircilerin tepkisi normaldir. Önemli olan Tümer'in kararı. Faydalı olabileceğine inansaydı, Beşiktaş'ta kalırdı. Tümer her takımda başarılı olabilecek bir oyuncu. Fenerbahçe, Beşiktaş'a göre farklı bir camia. Tümer umarım başarılı olur” şeklinde konuştu.

Futbolculuğu yıllarında üç büyük takımın birbirinden oyuncu almasının neredeyse imkansız olduğunu ifade eden Uçar,  "Bizim zamanımızda başkanlar arasında birbirlerinin futbolcularına talip olmayacaklarına dair centilmenlik anlaşması yapılırdı. Ben, bonservisimin Fenerbahçe'ye verildiğini Erol User'den öğrenmiştim. Yaşadıklarım bire bir olarak yansıtılmadı. Ben, haksızmışım gibi gösterildi. Öteki dünyada hepsiyle tek tek hesaplaşacağım." dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!