Feyenoord, Lider PSV'yi devirdi

Güncelleme Tarihi:

Feyenoord, Lider PSVyi devirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 10:43

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 28. haftasında PSV Eindhoven, güçlü rakibi Feyenoord'a 2-1 yenilmesine rağmen liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Feyenoord, PSV'yi Rotterdam De Kuip Stadı'nda konuk etti. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Feyenoord'un daha etkili olduğu karşılaşmada ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda baskısını artıran Feyenoord, 59 ve 63. dakikada genç yıldızı Achahbar'ın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Maçta dengeyi sağlamaya çalışan PSV, 68. dakikada Depay ile farkı bire (2-1) indirdi. Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında iki takım da gol atamayınca maç 2-1 evsahibi ekibin galibiyetiyle sonuçlandı.

Feyenoord, sakatlıktan yeni kurtulan Colin Kazım Richards'ın son 15 dakikada forma giydiği maçta aldığı galibiyetle zirve yarışını sürdürürken, PSV ikinci yarıda ikinci mağlubiyetini aldı. Eindhoven ekibi deplasmandaki bu mağlubiyete rağmen 70 puanla liderliğini devam ettirdi. Puanını 54'e yükselten Feyenoord ise üçüncü sıradaki yerini korudu.

Feyenoord, Lider PSVyi devirdi


Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nden elenerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Ajax, küme düşmeme mücadelesi veren ADO Den Haag engelini 1-0'lık skorla aştı. Amsterdam Arena Stadı'nda 50 bin kişinin izlediği maçta kötü bir oyun ortaya koyan Ajax, ilk yarısı 0-0 sona eren mücadelede galibiyete 80. dakikada Houtkoop'un kendi kalesine attığı golle ulaştı.

PSV'nin mağlup olduğu haftada aldığı bu galibiyetle zirveye bir adım daha yaklaşan Amsterdam ekibi, liderle arasındaki puan farkını 8'e indirdi. Den Haag ekibi ise 28 puanda kalarak 14. sırada yer aldı.

Bu arada evinde Vitesse'ye 2-0 yenilerek küme düşme potasına giren Go Ahead Eagles, teknik direktör Foeke Booy'la yollarını ayırdı. Ligde kalma mücadelesi veren Deventer ekibinde teknik direktörlüğü geçici olarak yardımcı antrenör Dennis Demmers'in yapacağı bildirildi. 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri nedeniyle Eredivisie'ye bir hafta ara verilecek.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, bu hafta fileleri bir kez havalandıran PSV'den Depay, 17 golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu, 15 golle takım arkadaşı De Jong, 14'er golle de ADO Den Haag'tan Kramer ve Heerenveen'den Uth takip ediyor.

SONUÇLAR

Utrecht-NAC Breda: 3-4
Go Ahead Eagles-Vitesse: 0-2
Heracles Almelo-Heerenveen: 0-2
Willem II-Dordrecht: 2-1
Alkmaar-Cambuur: 2-1
Zwolle-Excelsior: 1-1
Feyenoord-PSV: 2-1
Groningen-Twente: 2-2
Ajax-ADO Den Haag: 1-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!