Ferrari'ye piyango vurdu

Güncelleme Tarihi:

Ferrariye piyango vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2001 00:00

Haberin Devamı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 5. ayağı olan İspanya Grand Prix'sinde damalı bayrağı ilk gören, Ferrari pilotu Michael Schumacher oldu. Yarışın son turuna birinci olarak giren Mika Hakkinen, otomobilinin motorundaki sorun nedeniyle yarışa trajik bir şekilde veda etti. Barcelona GP'sinde Formula 1'in yeni isimlerinden BMW Williams pilotu Montaya ikinci, BAR Honda takımından jacques Villeneuve üçüncü oldu. Bu birincilikle Dünya Şampiyonu Schumacher puanını 36'ya çıkarttı.

DRAMATİK FİNİŞ

Catalunya Pisti’nde, 65 tur üzerinden toplam 307.323 kilometrelik mesafenin katedildiği mücadele, oldukça dramatik bir finişe sahne oldu.

Yarışın son turuna Alman Michael Schumacher’in önünde lider durumda giren ve rakibine 42.5 saniye gibi büyük bir fark atan McLaren’in Finli pilotu Mika Hakkinen, mücadelenin bitimine metreler kala yaşadığı motor problemi nedeniyle yarış dışında kaldı. Motorundan dumanlar yükselen aracını terkeden Hakkinen, pisti seyircinin alkışları arasında terketti.

Yarışın son turlarında ikinciliği kabullenmiş bir tempoda mücadelesini sürdüren Schumacher, Hakkinen’in yarış dışı kalmasıyla, saatteki ortalama 202,507 kilometrelik süratiyle, 1 saat 31 dakika 03.305 saniyelik derece yaparak bu sezon üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Mücadelede ikinciliği alan Williams BMW takımından Kolombiyalı 25 yaşındaki Juan Pablo Montoya, Formula 1’deki ilk sezonunda, beşinci yarış sonunda madalya kürsüsüne çıkmaya hak kazandı. BAR Honda takımının tecrübeli pilotu eski şampiyon Kanadalı Jacques Villeneuve ise 1997 yılında birinci olduğu Lüksemburg Grand Prix’sinden bu yana ilk kez podyumdaki yerini elde etti ve üçüncü oldu.

McLaren ekibi, yarışın sonunda olduğu gibi başında da büyük bir talihsizlik yaşadı. Yarışın ısınma turlarına motor problemi nedeniyle başlayamayan İngiliz David Coulthard, 3. durumda başlaması gereken mücadeleye son sırada başladı. İlk tur sonunda da ufak bir kaza geçireren ve aracının ön kanatlarının hasar görmesi nedeniyle servis alanına girmek zorunda kalan, ancak 65 turluk mücadelede büyük bir performans sergileyen tecrübeli pilot, yarışı 5. sırada tamamlamayı başardı. Mücadelede dördüncülüğü ise Jordan Honda takımının İtalyan pilotu Jarno Trulli elde etti.

İspanya Grand Prix’si ile Formula 1’de yeni bir dönem de başladı. Catalunya Pisti’ndeki mücadelede takımlar, 1993 yılından bu yana ilk defa elektronik yardımların kullanıldığı araçlarla yarıştılar. Bunlardan en önemlisi olan çekiş kontrol sistemini (antipatinaj sistemi) bir tek Williams BMW takımı kullanmayacağını açıkladı. Bu sistemi kullanmayan San Marino Grand Prix’sinin birincisi Alman pilot Ralf Schumacher, Barcelona’da kayarak pist dışına çıktı ve yarışı terketmek zorunda kaldı.

16 pilotun tamamlayabildiği yarışta, Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello da 49. turda yarış dışında kaldı.

SÜRÜCÜLER SIRALAMASI

San Marino Grand Prix’sinden İngiliz David Coulthard ile aynı puanda ayrılan Michael Schumacher, Barcelona’daki birinciliğiyle, sürücüler sıralamasındaki puan farkını yeniden açtı.



İSPANYA GRAND PRİXİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!