Ferrari takımının efsane başkanı Di Montezomolo görevden alınıyor

Güncelleme Tarihi:

Ferrari takımının efsane başkanı Di Montezomolo görevden alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 10:54

Formula 1’deki son şampiyonluğunu 2007’de kazanan Ferrari’nin, dün yapılan İtalya Grand Prix’sinde hayal kırıklığına uğraması, dünyaca ünlü takımı yol ayrımına getirdi. Ferrari’nin bağlı olduğu FIAT’ın CEO’su, 300 milyon Euro tazminatı ödemeyi göze alarak, takımın efsanevi patronu Di Montezomolo’yu görevden alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu Formula 1’deki başarısızlık, Ferrari takımının efsane başkanı Luco Cordero Di Montezemolo’yu koltuğundan ediyor.

Formula 1’deki son şampiyonluğunu 2007’de kazanan Ferrari takımının dün Monza pistinde yapılan İtalya Grand Prix’sinde de başarısız olması dünyaca ünlü markayı yol ayrımına getirdi. Ferrari’nin bağlı olduğu FIAT’ın CEO’su Sergio Marchionne, yarış takımının başkanı Di Montezemolo’yu görevden azletme kararı aldı.

Ferrari takımının efsane başkanı Di Montezomolo görevden alınıyor

İtalya Grand Prix’sinde Ferrari’nin birinci pilotu Fernando Alonso, yarışı teknik arızadan dolayı yarışı yarıda bırakırken, ikinci pilot Kimi Raikkonen ise ancak dokuzuncu olabildi. Peş peşe yaşanan hayal kırıklıklarının ardından açıklama yapan FIAT CEO’su Sergio Marchionne, “6 yıldır dünya şampiyonu olamayan bir takımın başındaki şahıs artık vazgeçilmez değildir. Acil taze kan gerekiyor” diyerek Di Montezomolo’nun biletini kestiğini ima etti.
Marchionne bu sözlerle de yetinmedi ve, “Devlet artık başarısızları desteklemekten vazgeçmeli. Hiç kimsenin dokunulmazlığı olmamalı. 6 yıldır büyük ümitlerle bir şampiyonluk bekliyoruz. İtibarlı Ferrari pistlerde sürünüyor. Bunu engelleyeceğiz” ifadesini kullandı.

FIAT fabrikalarının sahibi Agnelli ailesi ise, yıllardır Ferrari takımının başkanlığını yapan Di Montezomolo’nun görevden alınmasına şimdilik temkinli bakıyor. Bunun sebebi Montezomolo’nun tam 300 milyon Euro tutan tazminatı. Bu kadar yüksek tazminatı ödemek istemeyen Agnelli ailesi üyeleri, Montezomolo ile pazarlık masasına oturulmasını istiyor.

PİSTTE KÖTÜYÜZ AMA SATIŞ REKORU KIRIYORUZ
Ferrari’nin başkanı Luca Cordero Di Montezemolo, FIAT CEO’su Sergio Marchionne’nin çıkışını, “Biz iki iyi dostuz. Evet ben de bu fabrikanın bir çalışanıyım. Eğer bir çalışan verimli olamıyorsa gönderilme kararı benim için de geçerlidir. Benim 2016’ya kadar sözleşmem var. Ancak alınacak her türlü karara saygım olur. İstifa edip etmeyeceğimi FIAT yöneticileri ile görüşmem belirleyecek. Ne var ki Ferrari markasının dünyada satışları rekor kırıyor ve araç yetiştiremiyoruz. Bu açıdan da gelişmeleri ele almak gerek” açıklaması yaptı.

1991’den bu yana aralıksız olarak Ferrari yarış takımının başında bulunan Di Montezemolo, daha öncede 1973-77 yılları arasında Ferrari’nin CEO’su olarak iki şampiyonluk görmüştü

Haberin Devamı

FERRARI’NİN FORMULA 1 KARNESİ
1950 yılında F1’de ilk yarışını gerçekleştirdi.
207 kez pole position’dan yarışa başladı.
13.672 kez pist turunu önde geçti.
883 Grand Prix’ye katıldı.
680 kez şeref kürsüsüne çıktı.
15 kez Dünya pilotlar şampiyonluğu kazandı.
221 yarış birinciliği aldı.
16 kez takımlar klasmanında birinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!