Ferrari Jenson Button'la mı ilgileniyor?

Güncelleme Tarihi:

Ferrari Jenson Buttonla mı ilgileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Futbol'da olduğu gibi Formula 1'de de transfer haberleri üzerinde her zaman çok spekülasyon yapılıyor. "News of the World" gazetesinin haberine göre Ferrari takımı kontratı 2003'de bitecek olan Michael Schumacher'in yerine olası bir pilot aramaya başladı bile. Eğer Schumacher sözleşmesini yenileme yolunu seçmezse, Alman pilotun yerine Jenson Button'un gelmesi söz konusu.

1980 doğumlu İngiliz pilot, geçen sene Williams takımında yarışmış ve Ralf Schumacher'e yakın dereceler elde etmesine rağmen bu sezon başında Montoya'nın gelmesiyle beraber Benetton'a kiralanmıştı.

Benetton arabalarının bu seneki çok düşük performansı yüzünden kendini fazla gösteremeyen pilot, yine de yeteneklerini bilen takımlar tarafından mercek altında tutuluyor. Jaguar takımının da ilgilendiği iddia edilen pilot'a, Ferrari'nin yaptığı teklifin 3 sezon için 24 milyon pound (yaklaşık 35 milyon dolar) olduğu söyleniyor.

Button'un transferindeki en büyük engel, şu anda Williams takımıyla süren kontratı. 2003 senesinde de genç sürücünün hakları Frank Williams'ın elinde olacak. Williams konu ile ilgili olarak kendilerine gelen transfer teklifleri olduğunu, ancak 2003'e kadar bu teklifleri değerlendirmeyeceklerini söyledi.

Button'un menejeri David Robertson ise "Büyük takımlar, büyük sürücüleri isterler, Jenson da Ferrari için yarışmak ister, ancak şu anda fazla detay veremem" şeklinde konuşarak transfer haberlerini ne doğruladı, ne de reddetti.

Button halen Formula 1'de puan almayı başaran en genç sürücü ünvanını elinde bulunduruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!