Ferrari duble yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ferrari duble yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2001 00:00


Formula 1 Grand Prix Dünya Şampiyonası’nda, sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix’sini Alman pilot Michael Schumacher kazandı.
Haberin Devamı

Schumacher, başkent Kuala Lumpur’daki Uluslararası Sepang Pisti’nde yapılan 56 turdan oluşan toplam 310.408 kilometrelik yarışı, 1 saat 47 dakika 34.801 saniyede, saatte ortalama 170.030 kilometrelik hızla kazandı.

Alman pilot, üst üste 6., kariyerinde ise 46. birinciliğini alırken İtalyan Alberto Ascari’nin 9 yarışlık rekoruna da iyice yaklaştı. Schumacher ayrıca, Fransızların efsanevi pilotu Alain Prost’un 51 yarışlık rekoruna ulaşmasına 5 birincilik kaldı.

Yarışta, bir diğer Ferrari pilotu Rubens Barrichello ikinci, McLaren-Mercedes pilotu David Coulthard da üçüncü oldu. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya-Melbourne'deki Formula-1'in ilk Grand Prix'sini de, yine Michael Schumacher kazanmıştı.

Yarışa ilk iki sırada başlayan Ferrari takımı, startın ardından başlayan yoğun yağmurdan etkilenen Sepang Pisti’nde kayarak pist dışına çıkmalarına karşın, 3. tur ile 10. tur arasında, mücadelenin güvenlik aracının kontrolünde yavaşlamasından yararlanarak girdikleri bakımlarda yaptıkları doğru lastik seçimi ile ilerleyen turlarda ilk iki sırayı kimseye kaptırmadan "duble" yaptılar.

Sıralama
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!