Feride sultan

Güncelleme Tarihi:

Feride sultan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Marshall Sitespor'un yıldız golcüsü, ay-yıldızlı forma altında fileleri havalandırıp, galibiyetin mimarı olurken, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki ilk golümüzü atmanın onurunu yaşadı.

Bayan futbolunda yepyeni bir sayfa açıldı. Uluslararası alanda bir yıllık mazisi olan kızlarımız, ilk galibiyetini Gürcistan karşısında elde ederken, tek golün sahibi Marshall Sitesporlu Feride Akgün günün kahramanı oldu. Doksanıncı dakikada kafa vuruşuyla gelen altın golün sahibi 25 yaşındaki Feride ile dobra dobra konuştuk...

1986 yılında Galatasaray Voleybol takımında profesyonel olarak forma giyen Feride, daha sonra futbolu tercih etmiş ve Dinarsu'da 7 yıl top koşturmuş... 4 lig, 1 Federasyon Kupası şampiyonluğu yaşayan Feride, Dinarsu formasıyla ligde en çok gol atan (54) futbolcu unvanını da eline geçirmiş...

İZİNDEN FEDAKARLIK

8 kez milli formayı giyen Feride, 3 arkadaşıyla birlikte bu sezon Marshall Sitespor'a transfer oldu. Artık yeşil beyazlı takımın başarısı için ter dökecek olan milli futbolcu, aynı zamanda Alpan Tekstil firmasında finansman sorumlusu olarak çalışıyor. İş ile futbolu bir arada yürüten Feride, özel şirket olduğu için antrenmanlara ve milli maçlara senelik iznini kullanarak gitmek zorunda kalıyor.

Galatasaray hayranı olan Feride'nin beğendiği futbolcular arasında Hakan Şükür, Oğuz Çetin, Şifo Mehmet ve Boliç gibi isimler var. Stil olarak Tugay'a benzetilen Feride, bayan futbolunun ülkemizde daha da yaygınlaşması için büyük çaba harcayacağını söyledi.

7 NUMARANIN UĞURU

Dinarsu ve Milli Takımda sürekli 9 numaralı formayı giyen Feride, Gürcistan karşısında ilk kez 7 numaralı formayı giymiş ve bunun uğuruna inandığını ifade ediyor.

Hala zafer sarhoşluğunu üzerinden atamayan Feride sabahın erken saatlerinde uçaktan iner inmez soluğu işyerinde aldı. Takım arkadaşı Çiğdem ile aynı işyerinde çalışan milli futbolcu, çalışma arkadaşlarının öpücük yağmuruna tutuldu. Henüz gazetelere bile bakamayan Çiğdem, Feride'nin ‘‘1-0 kazandık, golü de ben attım’’ sözlerine önce inanamadı. Çiğdem daha sonra doğru olduğunu öğrenince sevinçten dakikalarca arkadaşına sarıldı ve doya doya öptü.

Aşk hayatında da mutlu günler yaşayan Feride, evlilik için henüz erken olduğunu ve zamanı geldiğinde nikah masasına oturacağını üstüne basa basa söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!