"Ferdi sporlara gereken ilgi gösterilmiyor"

Güncelleme Tarihi:

Ferdi sporlara gereken ilgi gösterilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 15:04

Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Rize'de başladı.

Güneysu ilçesindeki Güneysu Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın açılış törenine Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ile davetliler ve sporcular katıldı.

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, burada yaptığı konuşmada, Güneysu'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, “Ülkemizin, aynı zamanda Orta Doğu'nun umudu, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın evinde olmaktan onur duyuyoruz. Onun hemşehrileri ile beraber olmaktan dolayı mutluyum” dedi.

“Şampiyonaya 53 ilden 600 dolayında sporcunun katıldığını” belirten Gözgeç, “Şampiyona süresince ringe çıkacak olan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. Bütün müsabakaların centilmenlik çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Erkayıran da, bir milletin kendini ispat etmek istiyorsa her alanda kendini geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Burada mücadele eden sporcularımız kendilerine güvenerek buralara geldiler. Cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Boks Federasyonumuz anlamlı başarılarıyla göz dolduruyor. Boks sporuna meraklı gençlerimizi yetiştirerek bu platformda yarışmalarını sağlıyorlar. Sporcuların centilmence mücadele etmelerini diliyorum. Organizasyonun ülkemiz sporu için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Belediye başkanı Minder ise daha önce tekvando turnuvasına ev sahipliği yaptıklarını anlatarak, şunları söyledi:
“Gelen misafirlere ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'de spor denince akla futbol geliyor. Maalesef ferdi sporlar gerekli ilgiyi görmüyor. Ata sporumuz güreşin bile yeterince ilgi görmediğini üzülerek görüyoruz. Ne yazık ki madalyalar kazanan sporcumuzun geliri, bir futbolcunun geliri kadar olmuyor. Gerekli desteği alamıyor. Ferdi sporlara gereken ilginin gösterilmesi gerekir. Yoksa uluslararası platformda bizi temsil edecek sporcular maalesef bulamayacağız.”

Şampiyona, 4 Şubat'a kadar sürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!