Fener'in kupa yürüyüşü: 3-2

Güncelleme Tarihi:

Fenerin kupa yürüyüşü: 3-2
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2005 10:12

F.Bahçe pozisyon zenginliği yaşadığı maçta Aurelio ile öne geçti. Başkent ekibi İsmet’le devreyi 1-1 berabere tamamladı. Luciano ve Tuncay’ın peş peşe gollerine Desouki cevap verdi.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’in lideri F.Bahçe, Türkiye Kupası’nda da yoluna devam ediyor. Sarı lacivertli ekip, renktaşı A.Gücü’nü 3-2 yenerek, çeyrek finale çıktı. Maçın ilk yarısında çok koşan, iyi pres yapan ve en önemlisi bol bol gol pozisyonuna giren bir F.Bahçe vardı. Daha 3. dakika dolmadan Nobre’nin kafa vuruşunu kaleci güçlükle çeldi. F.Bahçe sağlı sollu geldikçe, A.Gücü orta sahayı geçemez oldu. Ancak sol kanatta Tuncay, sağ kanatta da Serhat aldıkları topların çoğunu ezerek F.Bahçe’yi frenledi. Birçok gol pozisyonunu cömertçe harcayan sarı lacivertliler 20. dakikada Tuncay’ın pasında Aurelio’nun golüyle 1-0 öne geçti. Ama ne olduysa bu golden sonra oldu, F.Bahçe durdu. Ama A.Gücü’nün de elle tutulur, gözle görülür bir atağı yoktu. 25. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest atışta, önce defans sonra da Rüştü hata yapınca topu önünde bulan Cenk, boş pozisyondaki İsmet’e çıkardı. Bu futbolcu da beraberliği sağladı: 1-1.

Haberin Devamı

F.BAHÇEA.GÜCÜ
Diziliş: 4-4-2
Rüştü (5)
Önder (6)
Servet (5)
Luciano (7)
Ümit (7)
Serhat (6)
(Dk.89 Serkan )
Aurelio (7)
Selçuk (5)
Tuncay (7)
Alex (9)
Nobre (7)
T.D: Christoph DAUM
Diziliş: 4-4-2
Zafer (5)
İsmet (6)
(Dk.80 A.Akdeniz )
Desouki (6)
Baidoo (5)
Adem (5)
Okan Koç (4)
(Dk.54 Ayhan 4)
Flavio (5)
Evren (5)
Zengue (5)
Umut (6)
Cenk (5)
(Dk.86 Effa)
T.D: Sakıp ÖZBERK
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hakan Sivriselvi (5), Erhan Sönmez (5), Cemal Gemici (5) GOLLER:Dk.20 Aurelio, Dk.25 İsmet, Dk.58 Luciano, Dk.60 Tuncay, Dk.67 Desouki SARI KARTLAR: Dk.14 Cenk, Dk.36 Alex, Dk.70 Evren, Dk.80 Zafer, Dk.82 Tuncay, Dk.85 Adem, Dk.87 Luciano
İkinci yarı ile birlikte karla karışık yağmur başladı. F.Bahçe de yağmur gibi A.Gücü kalesine gelmeye... Gol geciktikçe futbolcular sahada, Daum kulübede, yöneticiler ve taraftarlar da tribünde sıkıntı yaşadı. Dakikalar 58’i gösterdiğinde Alex korner atışı kullanmak üzereydi, tribünde yönetici Mahmut Uslu her maçtaki gibi yine uğur yaparak yer değiştirdi ve ardından da Luciano’nun golü geldi: 2-1. Uslu yerine oturmadan Alex’in nefis pası ile hareketlenen Serhat, Tuncay’a nefis bir gol attırdı: 3-1.

Haberin Devamı

F.Bahçe 3-1’i bulunca rahatladı. Bu rahatlık A.Gücü’nü ateşledi. Başkent ekibi, 67. dakikada Rüştü’nün hatasından Desouki ile 2. golünü buldu. Kalan dakikalarda Alex’in hazırladığı pozisyonlardan Nobre yararlanamadı. 90 dakika sonunda F.Bahçe A.Gücü’nü safdışı bırakarak, Türkiye Kupası’nda çeyrek finale adını yazdırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!