Fener'e indirim

Güncelleme Tarihi:

Fenere indirim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 00:00

Tahkim Kurulu, F.Bahçe’nin, 3 maçlık seyircisiz oynama cezasını 2 maça indirip, birini de saha kapama olarak değiştirdi. Toplantıda Tahkim ile Disiplin Kurulu karşı karşıya geldi.

FUTBOL Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın cezasını "1 yıldan, 5 aya" indirdi. Kurul, sarı lacivertli ekibin 3 maç seyircisiz oynama cezasını ise, "2 maç seyircisiz, 1 maç saha kapama" olarak değiştirdi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) daha önce vermiş olduğu cezaları dün değerlendiren Tahkim, Aziz Yıldırım’ın cezasında önemli oranda indirim yaptı. Yıldırım’ın, kulübünün menfaatini düşünerek ağır sözleri kullandığı gerekçesi ile gerekli indirimin yapıldığı ifade edildi.

Bu arada Tahkim Kurulu üyesi Tanju Güvendiren, oy çokluğu ile alınan karara muhalefet şerhi koydu ve Aziz Yıldırım’a verilen cezanın sadece 15 gün olması gerektiğini bildirdi.

Ne kadar temizlendi!

Sarı lacivertliler, 3 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazda ise umduğu sonucu alamadı. Tahkim Kurulu, bu cezayı 2 maç seyircisiz, bir maç da saha kapama olarak değiştirdi. Tanju Güvendiren ise bu karara da muhalefet şerhi koydu. Güvendiren, cezanın "1 maç seyircisiz ve 30 bin YTL" olması gerektiğini savundu. Disiplin Kurulu üyesi Recep Özcan verdikleri karara, Tahkim Kurulu’nca dün yapılan yeni düzenlemeye tepki gösterdi. Özcan, "Tahkim Kurulu’nun verdiği kararı, hangi yasal dayanağa oturtacağını çok merak ediyorum. Kurul, Yıldırım’ın cezasını 5 aya indirerek, kirliliğin ne kadarını temizlemiştir" dedi.

Bu arada özelleştirmeden sorumlu eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile birlikte F.Bahçe’yi toplantıda temsil eden asbaşkan Şekip Mosturoğlu, "Başkanımıza ve kulübümüze verilen cezaların çok ağır olduğunu temsilci raporlarına dayanan örneklerle anlattık. Takdir, Tahkim’indir" ifadesini kullandı. Öte yandan İnegöl’le oynadığı kupa maçında seyircisiz oynama cezasının birini tamamlayan Fenerbahçe, 19. haftada Gençlerbirliği ile sahasında seyircisiz, Sakarya ile 21. hafta maçını da tarafsız bir sahada oynayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!