Fenerbahçe'yi sarsan sözler

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeyi sarsan sözler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2013 00:08

Genel sekreter Yılmaz’ın açıklamaları camiada yankı ve tepki uyandırdı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Yıldırım’ı ‘tek adamlık’la suçlayan Yılmaz, “3 Temmuz’dan sonra acaba kandırıldık mı diye düşünmeye başladım. Kesinlikle aday olacak. Yargıtay’dan ceza alsa da yerine kukla getirecek” diye konuştu.

F.BAHÇE Genel Sekreteri Talat Yılmaz’ın önceki gün TV8’deki Telegol programında söyledikleri gündeme bomba gibi düştü. Yılmaz’ın telefonda söylediği sözlerin yazılı şekilde ekrandan aktarılması kulüpte yankı uyandırdı ve tepkilere yol açtı.
İşte Yılmaz’ın açıklamaları:
“Ortaya kimse çıkamıyor. Muhalefet yok. Muhalefet hataları görmek demektir. Sen kulübü Allah’tan gelen hükümlere göre mi yönetiyorsun. Peygamber gibi insanım demeye getiriyorsun. Bunlar benim inancıma ve değerlerime uymayan şeyler. Bunları görünce ruhum sıkılıyor.”

“BEN YOLSUZLUK YAPMIŞIM”

Haberin Devamı

“KENDİMİ geri çektim. Yapılanlar içime sinmedi. Dereağzı’nda tuvalet bile yok. Serkan Acar ‘Burası için iki kere para alındı, sen al burayı yap’ dedi. Bir sürü yerden bağış aldım ve buraları yaptırdım. İnşaat malzemelerini koyabilecekleri 300 metrekarelik depo yaptım. Basketbol ve voleybol sahalarının zeminlerini yaptım.”
“Ortaya güzel bir şey çıkarttım, TFF’den 300 bin TL aldım. 1 liralık işi 3 liraya yapan iğrenç adamlar; ‘Talat Yılmaz burada suistimal yaptı 1.5 milyon TL harcadı’ diye laf çıkarttı. Boğazımdan haram para geçmedi. Aziz Yıldırım satın alma müdürüne telefon açıp ‘1.5 milyon TL para sarfetmişsiniz’ diyor. Yani ben yolsuzluk yapmışım.”

‘BAŞKAN SUÇ İŞLEDİ’

“Başkan da 8 villa ver-di F.Bahçe’ye, bu suç. 8 villadan 5 tanesi boş. birinde Emenike oturuyor, diğerinde Cristian ve kayınpederi. Ayıp. İnsanlar hakkında belgeye dayanmadan laflar ediyorsunuz. Aziz Bey bu olaydan sonra benimle yüz yüze gelmekten kaçıyor. Ona mail attım, haksızlıklar karşısında boyun eğmem dedim. Tatilden döndükten sonra bu haksızlık karşısında sert bir açıklama yapacağım.”

‘ACABA KANDIRILDIK MI?’

“3 Temmuz’dan bu yana kulübe yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırmaya çalıştım. Mayıstaki genel kurulda Mehmet Akif’ten beyit okudum, ‘Bizim başkanımızın kellesini alamazsınız’ dedim; bunun bir kısmını görev icabı söyledim.”
“Şimdi ‘Kandırıldık mı’ diye düşünüyorum. Adamların hakkımda ‘Hırsız üçkağıtçı’ diyorsa sen Aziz Yıldırım da susturmuyorsan yanlış yapıyorsun. Ben Mehmet Ali Aydınlar’ı severim; ama onunla beraber olmam. Yıldırım’la da asla devam etmem.”

Haberin Devamı

FENERBAHÇE TESLİM OLMUŞ

“Aziz Yıldırım yüzde 100 aday olacak. Eğer Yargıtay’dan aleyhine bir karar çıkarsa yerine kukla getirecek. İnsanları affedeceğim dedi. Bu kandırmaca, onların disiplin kuruluna dilekçe vermesi lazım. Bu Fenerbahçe teslim olmuş Aziz Yıldırım’a. CAS ceza verdi mi, verdi. Demek ki ortada bir leke var. Aziz Yıldırım dışında bir aday yok. Mehmet Ali Aydınlar çıkacaksa çıksın.”

İpler neden koptu?

‘Yılmaz yolsuzluk yaptı’ iddiası

Ahmet ERCANLAR

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Talat Yılmaz’ı, yaptırdığı inşaatta usulsüzlük yaptığı gerekçesi ve medyaya çok konuştuğu için dışladığı belirtiliyor.

TALAT Yılmaz, bu açıklamaları neden yaptı? Yönetimin içinden birinin, kendi başkanını eleştirmesi pek görülmüş bir şey değil. Konu ile ilgili hem F.Bahçe, hem Talat Yılmaz ile görüştük. Ortaya ilginç bir olay çıktı. Yılmaz’ın 1.5 ay önce kulüpten uzaklaştırılma hikayesi şöyle… Dereağzı tesislerinde soyunma odası, tuvalet ve duşlardan oluşan bir yer yapmak için harekete geçen Yılmaz, TFF’den gelen 300 bin TL ve F.Bahçe vasıtasıyla bulduğu finansmanla burayı 1.2 milyon TL’ye mal etti.

Haberin Devamı

‘YILDIRIM ARAŞTIRMA’

Bu durumlarda son derece titiz olan başkan Aziz Yıldırım, inşaatın bitiminin ardından bir inceleme yaptırdı ve inşaatın olması gerekenden çok fazla bir bedele mal olduğu gibi bir sonuca vardı. Bu durumdan rahatsızlığını dile getiren Yıldırım, Talat Yılmaz’ı yönetimden dışladı. Bu uzaklaştırmanın perde arkasındaki olaylardan birinin de başkan Yıldırım’ın genel sekreterinin medyaya yaptığı açıklamalar ve tavırlarından rahatsız olması gösteriliyor.

YILMAZ ÇILDIRDI

Talat Yılmaz kulüpten bu şekilde uzaklaştırılmasına sert tepki gösterdi. Bir süre sessiz kaldıktan sonra konu hakkında değişik yerlerde konuşmalar yapmaya başladı. Kendisine ulaştığımızda da şu sözlerle tepkisini dile getirdi:
“Son yönetim kurulu toplantısına katılacağım. Zimmetime para geçirdiğim iddialarını soracağım. Bununla da kalmayacağım. Dernekler masasına başvurarak inceleme isteyeceğim. Kongrede bir konuşma yapıp hesap soracağım... Kurumsallaşma için getirdikleri profesyoneller yüzünden bunlar oluyor...”

Haberin Devamı

DÖNEM HASSAS DiYE

YILMAZ’ın sözlerinden rahatsız olan Yıldırım, kongre öncesi tatsızlık olmasın diye yanıt vermedi. Kongre öncesi bu söylemlere hazırlıklı olduğu belirtilen Yıldırım’ın böyle çıkışlar beklediği, bu yüzden adaylığı ile ilgili kararını kimseye söylemediği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!