Fenerbahçe'nin inancı tam

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin inancı tam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2013 11:22

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası çeyrek final rövanşında yarın İstanbul'da Metz ile karşılaşacak Fenerbahçe Kadın Takımı'nın, ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildiği Fransız rakibi karşısında turu geçeceğine inancı tam.

Geçen sezon ETTU Kupası'nı kazanarak Türkiye'ye bir ilki yaşatan sarı-lacivertli ekip, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda Fransız ekiple kritik bir mücadeleye çıkacak. Sarı-lacivertli ekibin yarı final vizesi almak için Metz ile yapacağı karşılaşma saat 17.00'de başlayacak.

Deplasmandaki ilk maçta Viktoria Pavlovich'in çıktığı iki maçı da yitirmesiyle rakibine 3-2 mağlup olan sarı-laciverti takım, rövanş için sıkı bir hazırlık döneminden geçti. Maç öncesi bir hafta kamp yapan Fenerbahçe, günde çift antrenman yaparak mücadeleye hazırlandı. Sarı-lacivertliler, yarın sabah yapacağı antrenmanın ardından akşam saatlerinde Metz karşısına çıkacak.

Metz karşısında ilk maçta Melek Hu ve Elizabeta Samara ile birer maç kazanan Fenerbahçe, Viktoria Pavlovich'in 2, Elizabeta Samara'nın da bir maç yitirmesiyle salondan 3-2 mağlup ayrılmıştı.
İki ekip arasında ilk karşılaşmadaki maçların sonuçları şöyle:
Yunli Schreiner-Viktoria Pavlovich: 3-0
Ching I Chen-Elizabeta Samara: 3-1
Alice Abbat-Melek Hu: 0-3
Yunli Schreiner-Elizabeta Samara: 2-3
Ching I Chen-Viktoria Pavlovich: 3-1
Fenerbahçe'nun turu geçmesi için Fransız ekip karşısında kazanması gerekiyor. Sarı-lacivertli ekip, mücadeleyi 3-0 veya 3-1 kazanırsa yarı finale yükselecek. Fenerbahçe'nin maçı 3-2 kazanması durumunda ise iki takımın set averajına bakılacak.

“Şampiyon olduğumuz sezon da aynı durumu yaşadık”
Çeyrek final turuyla ilgili Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, Avrupa şampiyonu oldukları geçen sezon da bazı maçlarda yenilgi aldıklarını, ancak takımları adına sonucun değişmediğini ve yollarına devam ederek kupayı kazandıklarını hatırlattı.

Takımın motivasyonunun iyi olduğunu kaydeden Yaldız, şunları kaydetti:
“Deplasmanda 3-2 kaybettik. Ancak deplasmanda 3-2 kazanmak ve kaybetmek çok fazla bir şey ifade etmiyor. Biz bugüne kadar kendi sahamızda hep 3-0 veya 3-1 kazandık. Şampiyon olduğumuz yıl da bazı maçlarda 3-2 yenilgimiz vardı. Ama sonuç değişmedi. İç sahada aldığımız galibiyetle hedeflediğimiz yoldan şaşmadık. Geçen sezon ilk maçları içerde oynuyorduk, bu sezon deplasmanda yapıyoruz. Takımımız çok hırslı, sporcularımız rakiplerini geçeceklerine inanıyorlar. Kağıt üzerinde karşı karşıya getirdiğiniz zaman, bizim oyuncularımız rakip sporculara göre klasmanda daha üst sıralarda bulunuyor. Turu geçeceğimize inancımız tam” şeklinde konuştu.

“İlk maçta Pavlovich'e karşı oyunları fena halde tuttu”
Gürhan Yaldız, Metz karşısında çeyrek finalin ilk maçında yaptığı iki maçı da kaybeden Avrupa şampiyonu oyuncuları Pavlovich'in şanssız bir müsabaka geçirdiğini kaydetti.

Pavlovich'in daha önce de karşılaşıp ve yendiği isimlere karşı bu kez oyunu tutmadığını belirten Yaldız, “Bazen iyi başlamayınca toparlaması da zor oluyor. Çok istersin olmaz, istedikçe de sıkıntıya girersin. Birbirine zincirleme bağlı aksilikler olur, stres yaşarsın. İlk maçta rakip sporcuların oyunu Pavlovich'e karşı fena halde tuttu. Bir oyuncu dünya şampiyonu olur ama gider kendisinden daha alt klasmandaki bir sporcuya yenilir. O gün de Pavlovich için bu anlardan birisi yaşanmıştı” diye konuştu.

Geçen sezon Avrupa şampiyonlarını eleyip finale çıkmıştı-
Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, geçen sezon Avrupa şampiyonluğu unvanları bulunan takımları eleyerek finale giden yolda başarılı bir performans ortaya koymuştu.

Çeyrek finalde Hollanda'nın Lybrae Consultants Heerlen takımını 3-2 ve 3-2'lik galibiyetlerle eleyen sarı-lacivertliler, yarı finalde ise İstanbul'da 3-1 yendiği İspanyol rakibi UCAM Cartagena'ya deplasmanda 3-2 yenilerek finalist olmuştu.

Fenerbahçe, finalde ise Rus ekip Vladivostok karşısında ilk maçı 3-0 kazanıp, rövanşta rakibine 3-2 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki avantajla ETTU Kupası'nda şampiyonluğu elde etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!