Fenerbahçe'nin iki farklı yüzü

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin iki farklı yüzü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2007 12:05

Fenerbahçe, 2007-2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig ve Avrupa kupaları mücadelelerinde farklı performanslar ortaya koyuyor.

Turkcell Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında çıktığı maçlarda ise başarılı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürüyor.

Ligin geride kalan 5 maçında 2 kez kazanan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ise 3 maçta 3 galibiyet elde etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı sezonun ilk maçında 2-0 kaybeden sarı-lacivertliler, Gaziantepspor karşısında 2-1, Sivasspor önünde de 1-0 kazandıktan sonra, puan cetvelinde alt sıralarda yer alan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Çaykur Rizespor'a karşı 1-1'lik beraberliklerle üst üste iki hafta puan yitirdi.

Turkcell Süper Lig maçlarında etkili bir performans ortaya koyamayan sarı-lacivertli ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki iki maçta ise Belçika ekibi Anderlecht'i 1-0 ve 2-0'lık sonuçlarla yenip, “Devler Ligi”ne kaldı. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki mücadelesine de ilk maçında İtalya şampiyonu FC Inter'i 1-0 yenerek, iyi bir başlangıç yaptı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE 100. YILINDA AVRUPA'DA KAYBETMEDİ

Fenerbahçe, 100. kuruluş yılını kutladığı 2007'de, Avrupa kupalarında yenilgi yüzü görmedi. 2007 yılı içerisinde Avrupa kupalarında 5 maça çıkan sarı-lacivertliler, bu maçlardan 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

100. yılındaki 5 Avrupa kupası maçında rakip filelere toplam 9 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 5 gol gördü. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda yaptığı son 3 maçta ise kalesini gole kapattı.

Avrupa kupası maçlarında geçen sezondan itibaren ortaya koymaya başladığı etkili performansını bu sezona da taşıyan sarı-lacivertliler, bu sezon mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma hedefi için güven veriyor.

Geçen sezon UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla yaptığı iki maçta da 3-3 ve 2-2'lik skorlarla beraberlikler elde eden sarı-lacivertli takım, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımını 1-0 ve 2-0'lık skorlarla, “Devler Lig”nde (G) Grubu'ndaki ilk maçında da İtalya'nın FC Inter takımını 1-0 yendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!