Fenerbahçe'nin en büyük zaafı Yobo

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin en büyük zaafı Yobo
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 15, 2011 18:53

2010 / 2011 sezonunda evinde oynadığı 14 maçlık periyotta sadece 2 puan kaybeden ve bu performansı ile şampiyonluk yarışında söz sahibi olan Fenerbahçe , 2011 / 2012 sezonunu 3. olarak tamamlayarak önümüzdeki sezonu erken açmak istemeyen Gaziantepspor’la çok önemli bir mücadeleye çıkıyor.

Haberin Devamı

EskiÅŸehir deplasmanında geriye düşmesine raÄŸmen sakinliÄŸini koruyan ve rakibine hemen cevap veren Fenerbahçe’nin oyun kurgusunu anlatmaya gerek yok. Sadece saha içindeki bazı detaylara dikkat çekerek ,  oyun ve oyuncu kurgusu ile maçı nasıl çevirdiÄŸini belirtebilir ve  etkili Gaziantep temsilcisine karşı neler yapmaması gerektiÄŸini söyleyebiliriz. EskiÅŸehirspor karşısındaÂCaner Erkin’i sol , Mehmet Topuz’un ise saÄŸ ön olarak baÅŸlatan Fenerbahçe’de  en dikkat çekici durum Caner ve Mehmet’in kanatları kullanmak yerine içeri girerek orta sahaya destek vermesi ve beklerin koÅŸu yolunu açmasıydı. Santos ve Gökhan’ın ileri çıktığı zaman dilimlerinde Emre sol , Mehmet ise saÄŸ kademeye girerek doÄŸan boÅŸlukları kapatıyor , Baroni ise Yobo – Lugano tandemine destek veriyor , bu alan paylaşımı sayesinde Fenerbahçe rakibi karşısında eksik yakalanmıyordu. Yenilen golde ise Caner ve Santos’un bir anlık dalgınlığı ve Yobo’nun zamanında kademeye girememesi sonucu Fenerbahçe kalesinde golü görüyordu.

Gaziantepspor ,  etkili kanat oyuncularının yanı sıra müthiÅŸ form grafiÄŸi yakalayan Wagner ve Cenk ile , yukarıda bahsettiÄŸimiz Fenerbahçe’yi  rahatlıkla bozabilecek bir takım. En büyük dezavantajları , ligin son haftalarına girilirken düşüşe geçmeleri. Popov çok etkili bir kanat oyuncusu olmasına raÄŸmen , bazı maçlarda takım oyunundan uzaklaÅŸmakta ve kafasındakini sahaya yansıtamadığı için sinirlenerek oyundan kopmakta. Bu sebepten  Tolunay Kafkas’ınÂsezon başından beri bazı maçlarda  yedek kalsa da ciddiyetini bozmayan Olcan Adın’ı  Popov’un yerine tercih edeceÄŸini düşünüyorum.  Cenk Tosun güçlü fiziÄŸi sayesinde rakip stoperleri sıkıntıya sokan ve sertlikten yılmayan bir oyuncu. Deplasmanda Bursaspor ile oynadıkları maçta Ömer ErdoÄŸan karşısındaki performansı bu maçta Yobo karşısında göstermek isteyecektir çünkü  Yobo geniÅŸ alanda ve sol kademede yakalandığı ikili mücadelelerde oldukça sıkıntı yaşıyor ve rakipler genellikle bu bölgeden tehlikeler yaratıyor.. Fenerbahçe’nin sol bölgesini Sosa ile zorlayacak olan Tolunay Kafkas o bölgeye mutlaka Cenk Tosun’u da sokarak sonuca gitmek isteyecek, Olcan’ı ise hem Gökhan Gönül’ün etkinliÄŸini azaltmak hem de rakip kaleye olabildiÄŸince hızlı gitmek için kullanacaktır.

DÄ°KKAT EDÄ°LMESÄ° GEREKENLER

1 ) Gaziantepspor’un son 6 resmi maçında kalesinde 8 gol görmesi.

Haberin Devamı

2 ) Danny’nin aşırı özgüveni sebebiyle kalesine yakın yerlerde riske girerek topu ayağından zamanında çıkartmaması ve kurulan baskı sonrası yaptığı pas hataları

Haberin Devamı

3 ) Yobo’nun seri ve kuvvetli forvetler karşısında zorlanması

4 ) Karcemarskas’ın arka direğe kullanılan kornerlerde  ve serbest vuruşlarda zamanlama hatası yapması

5 ) Olcan’ın pres özelliğinin yanı sıra içeri girerek yaptığı gol vuruşları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!