Fenerbahçeli dağcıların haklı gururu

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeli dağcıların haklı gururu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 18:34

Fenerbahçe'nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamındaki "Fenerbahçe Dünya Zirvelerinde" projesinin son ayağı olan "Everest Tırmanışı"nı gerçekleştiren sarı-lacivertli dağcılar Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı, tırmanışların heyecan verici olduğunu söylediler.

FB TV'ye konuk olan Mustafa Kalaycı ve Tunç Fındık, proje kapsamında 1,5 yılda Ağrı Dağı'na, Arjantin'de Aconcagua, Tacikistan'da Somoni, Fransa'da Mont Blanc ve Tanzanya'daki Kilimanjaro zirvelerine ve son olarak Everest'e tırmanarak Türk ve Fenerbahçe bayraklarını dalgalandırdıklarını kaydettiler.

Mustafa Kalaycı, çok heyecan verici tırmanışlar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Dağcılığın ne seyircisi, ne alkışı, ne de taraftarı vardır. Kimse sizi görmez, ne yaptığınızı bilmez, ama biz Fenerbahçe'nin inanılmaz taraftar desteğini, tırmanışlarımız boyunca arkamızda hissettik. Everest dışında seçilen zirveler, kıtaların en yüksek zirveleriydi. Diktiğimiz bayrakların hiçbirini zirvelerde bırakmadık. Zaten tüm zirveler için tek bayrak götürdük. Bu bayrağı da Fenerbahçe Müzesi'ne getirdik. Gittiğimiz yerlerde Türk futbolundan ve Fenerbahçe'den bahsettik. Bir spor kulübünün böyle bir projeye destek vermesi, oradaki insanlara büyük keyif verdi.”

Tunç Fındık ise son derece neşeli ve sağlıklı olarak projeyi bitirdiklerini ifade ederek, “Tırmanışlar heyecan vericiydi. Everest çok muhteşemdi. Everest tırmanışını Türkiye saati ile gece yarısı, oranın saatiyle sabaha karşı yaptık. Tırmanışların psikolojik olarak zorlukları vardı. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!