Fenerbahçe'de 'Karma felsefesi'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Karma felsefesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 20:57

F.Bahçe yeni sezonda, iki eski hocası Aykut Kocaman ile Ersun Yanal’ın oyun sistemlerinin karmasından oluşan bir anlayışıyla oynayacak. Yeni teknik direktör İsmail Kartal’ın takımı, Kocaman dönemindeki gibi kontrollü ve topun sahibi, Yanal dönemindeki gibi de hızlı ve agresif olacak.

Haberin Devamı

HAZIRLIK MAÇI İÇİN GECE YARISINA KADAR SAMANDIRA’DA ANALİZ YAPTI

KARTAL SİSTEMİNİ İLK OLARAK OLYMPIAKOS MAÇINDA DENEYECEK


FENERBAHÇE’de en çok merak edilen konulardan biri İsmail Kartal’ın nasıl bir oyun tarzını benimseyeceği. Sarı lacivertlilerin yeni teknik direktörü, 3 yıl Aykut Kocaman ile 1 yıl da Ersun Yanal ile birlikte çalıştıktan sonra nasıl bir oyun tarzı benimseyeceğinin çalışmalarını yapıyor. Görevinin üçüncü gününde gece yarılarına kadar Samandıra’da mesai yapan Kartal, önce Kocaman dönemindeki analiz sistemini geri getirdi. Kartal, hazırlık olmasa da Olympiakos maçında hem rakip analizi sistemini deneyecek hem de oynatacağı futbolun izlerini gösterecek.

FUTBOLCULAR DA DESTEK OLACAKLAR
Kartal, tam olarak ne Kocaman’ın sistemini ne de Yanal’ın kaos üzerine kurulu sistemini benimsemeyecek. Kartal’ın takımı geçen sezona göre daha kontrollü ve topu ayağında tutan bir sistem ile oynayacak. Ancak Kocaman’a oranla daha hızlı ve agresif olunacak. Oyun planı, rakibin hatalarına göre değişkenlik gösterecek. Sistemi, analiz raporları belirleyecek. Yeni tarz Yanal’ın ve Kocaman’ın doğruların alan ‘karma’ bir sistem olacak diyebiliriz. Futbolcular da aldıkları eleştiriler nedeniyle sürekli toplantılar yaparak başarı için üzerlerine düşeni yapacaklar.

KOCAMAN NASIL OYNATMIŞTI?
AYKUT Kocaman döneminde takım kontrol futbolu, iyi rakip analizi, pasa dayalı oyun ve sabırlı futbol felsefesini benimsemişti. Bu sistemle Avrupa’da büyük başarılar elde edilmiş, Türkiye’de ise 1 lig ve 2 kupa şampiyonluğu kazanılmıştı. Kocaman’ın tarzı Türkiye’de savunma ağırlıklı ve sıkıcı olduğu gerekçesiyle eleştirilmiş, Avrupa’da ise övgü almıştı.

YANAL NASIL OYNATMIŞTI?
ERSUN Yanal, Kocaman’ın oyun anlayışının aksine daha hücumcu bir anlayışı benimsedi. Felsefesi ileride basan ve pres yapan bir takımdı. Kaos futbolu dediğimiz oyunu benimsedi. Savunma güveni daha arka plandaydı. Yüksek gol sayısıyla oynadılar. Kontrollü oyun yerine topu daha çok rakibe verip top kapma üzerine kurulu bir sistemiyle sahada oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!