Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe ve Beşiktaşa yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2008 12:45

Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Galatasaray'ın eski oyuncusu Hasan Kabze, sarı-kırmızılı takımda geçirdiği dönemin kendisi için başarılı geçtiğini söyledi.

Futbol Federasyonu'nun yayın organı Tam Saha dergisinin şubat ayı sayısında röportajı yer alan Hasan Kabze, Galatasaray'da oynadığı dönemde kendisini sürekli hazır tuttuğunu belirterek, "Bu nedenle de çok çalışıyordum. Ama şans verildiğinde bunu değerlendirmek, ancak mükâfatını görmemek tabii ki zor bir durum. Bazı şeyleri dışa vurmuyorsunuz ama içinizde mutlaka bir şeyler yaşıyorsunuz. Hangi işte olursa olsun hak ettiğiniz şeyler verilmediği zaman huzursuz olursunuz. Bu hem normal yaşantınızı hem de meslek yaşantınızı olumsuz etkiler. Ama bu etkileri en aza indirgediğiniz ölçüde başarılı olursunuz. Ben de bunu yapmaya ve Galatasaray'da başarılı olmaya çalıştım" diye konuştu.

"KALMAK İÇİN DİRENMEDİM"

Hasan, Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp'ın kendisini istemediğini öğrenince sarı-kırmızılı takımda kalmak için direnmediğini kaydetti.

Feldkamp'ın hangi kriterlere göre kendisini takımdan göndermeye karar verdiğini bilmediğini ifade eden genç oyuncu, şunları kaydetti:
“Ama kalmak için hiç direnmedim. Eğer bir teknik direktör bir oyuncu için olumsuz düşünüyorsa, bu düşünceyi olumluya çevirmek futbolcunun elinde olan bir şey. Ancak bu süre 10-12 günlük bir kamp dönemi olarak düşünülemez. Kamptan döner dönmez bana direkt gitmemi söylediler. O kamp döneminde doğru dürüst bir maç oynanmadı ve kendimi gösterme şansım olmadı. Yani Feldkamp'ın hakkımdaki düşüncelerini olumluya çevirecek bir fırsatım yoktu. Sonuçta böyle bir durumla karşılaştım ve Galatasaray'dan güle oynaya gitmedim yani. Vermiş olduğum karar da yurt dışında oynamak yönündeydi. Rubin Kazan'dan teklif geldiğinde enine boyuna düşündüm ve Rusya Ligi'ne gitmeye karar verdim.”

Hasan, kendisi ve Necati'nin takımdan gönderildikten sonra golcü transferinin yapılması konusunda, “Demek ki bizden çok fazla randıman alamadılar ve hedeflerine daha uygun gördükleri bir oyuncuyu transfer ettiler” dedi.

Galatasaray Kulübü'ne herhangi bir kırgınlığının bulunmadığını ifade eden Hasan, “Zaten Galatasaray'da bulunduğum 2.5 yıl içinde ne yöneticilerle ne takım arkadaşlarımla ne de taraftarla herhangi bir problem yaşadım. Taraftar beni hâlâ seviyor. Karşılaştığım birçok insan 'Seni yeniden burada görmek istiyoruz' diyor. Bu da benim Galatasaray'da bir şeyleri başardığımın göstergesi olmalı” şeklinde konuştu.

"KENDİME GÜVENİMİ KAZANDIM"

Hasan Kabze, yeni takımı Rubin Kazan'da kendine güvenini kazandığını ifade etti.

"Rubin Kazan'da umduğumu buldum" diyen Hasan, “Benim için önemli olan bana güvenilen ve sürekli oynama fırsatı bulacağım bir takımda forma giyebilmekti. Rubin Kazan'da bu şansı yakaladım. İlk 11'de yer almak bir oyuncunun kendisine güvenini kazanması açısından gerçekten önemli” ifadelerini kullandı.

Rubin Kazan'a özgüvenini kazanmak için gittiğini ifade eden genç futbolcu, “Ama tabii ki daha büyük ideallerim var. Bilinen Avrupa'da futbol oynamak istiyorum. Özellikle de İspanya Ligi'nde” dedi.

Profesyonel bir oyuncu olduğunu ve kendisine gelecek bütün teklifleri değerlendireceğini bildiren Hasan, “Önemli olan bu teklifin benim kariyerime olumlu etki yapması. Fenerbahçe veya Beşiktaş'tan gelecek teklifleri de bu çerçevede değerlendiririm” diye konuştu.

"HEDEFİM, 2008 AVRUPA FİNALLERİ'NE GİTMEK"

Hasan Kabze, en büyük hedeflerinden birinin (A) Milli Takım ile 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gitmek olduğunu dile getirdi.
Genç oyuncu, şunları söyledi:
"Aslında Rubin Kazan'da gösterdiğim performansla, Norveç ve Bosna-Hersek maçlarının kadrosunda yer almayı beklemiştim ama olmadı. Rusya Ligi'nde sezon mart ayında başlayacak. Ben de o süreçte kendimi gösterip milli takım kadrosunda yer almak istiyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!