Fenerbahçe Sow'u borsaya bildirdi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Sowu borsaya bildirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 12:19

Fenerbahçe, Moussa Sow'un transferi için kulübü Fransa'nın Lille takımıyla görüşmelere başlandığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi. Transfer bugün Fenerbahçe resmi sitesinden de açıklanacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den İMKB'ye bildirilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, “Lille Spor Kulübü ile Moussa Sow transferi için görüşmelere başlanmıştır” denildi.

Sow kimdir?

25 yaşında ve 1.80 boyunda olan Moussa Sow, Lille takımına geçtiğimiz sezonun başında Rennes’ten transfer oldu. İlk sezonunda tam 25 gole imza atarak Fransa 1. Ligi’nin gol kralı olan Senegalli futbolcunun bu sezon ise 6 golü bulunuyor.

Mousso Sow 15 kez giydiği Senegal Milli Takımı forması altında 5 gole imza atmayı başardı. Daha önce Fransa U19 Milli Takımı’nda da görev yapan yıldız golcünün yarın doğum günü (19 Ocak 1986). Sow’un sarı lacivertli kulübe Afrika Kupası nedeniyle şubat ayının ortalarında katılması bekleniyor. Golcü futbolcunun kariyerindeki bir diğer ilginç not ise son 3 sezonda sadece 1 kez sarı kart görmesi ve profesyonel hayatında hiç kırmızı kart cezası almamış olması. Lille Kulübü, Sow’un yerine Brest takımından Nolan Roux’yu 8 milyon Euro’ya satın aldı.

Haberin Devamı

Yaş: 25
Boy: 1.80
Kilo: 76
Forma numarası: 8
Ülke: Senegal
Millilik sayısı: 15 (5 gol)
Kulübü: Lille

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!